´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 177

Stiati ca... la serpi capul ...

Stiati ca ...  la serpi capul, trupul si coada trec din unul in altul de parca nici nu s-ar observa acest lucru, altfel spus ele nu sunt clar delimitate? Doar daca se priveste un sarpe pe partea sa ventrala se observa o delimitare intre coada si trup si asta datorita despicaturii anale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 705 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... serpii sunt specii ...

Stiati ca ...  serpii sunt specii termofile, traiesc mai ales in regiunile calde, in deserturi nisipoase, fluvii, lacuri, paduri si mlastini? In zonele temperate serpii hiberneaza, in cele calde ei intra intr-o stare caracteristica de odihna.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 706 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... sarpele are organele ...

Stiati ca ...  sarpele are organele interne alungite, adaptate la forma corpului, nu prezinta vezica urinara, iar plamanul stang este puternic atrofiat? De-a lungul trunchiului prezinta peste 100 de vertebre care sunt legate prin intermediul unor articulatii sferice. La unele specii numarul de vertebre este foarte mare de aproximativ 300-400. Tot prin articulatii se leaga coastele, fiecare in parte de cate o vertebra si capatul lor liber se spijina pe un strat de muschi. Prin miscarea coastelor sarpele inainteaza avand o miscare de serpuire, ondulatorie in fiecare punct al corpului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 707 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... serpii sunt considerati ...

Stiati ca ...  serpii sunt considerati de specialisti reptile cu solzi care nu au membre si sunt clasate in ordinul Squamata? Se pare ca ei au suferit o evolutie filogenetica cu mult timp in urma, cand au pierdut toate membrele, fapt dovedit prin lipsa centurii scapulare si a sternului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 708 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 174 175 176

177

178 179 180 »
«

»