Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 178

Stiati ca... sarpele are organele ...

Stiati ca ...  sarpele are organele interne alungite, adaptate la forma corpului, nu prezinta vezica urinara, iar plamanul stang este puternic atrofiat? De-a lungul trunchiului prezinta peste 100 de vertebre care sunt legate prin intermediul unor articulatii sferice. La unele specii numarul de vertebre este foarte mare de aproximativ 300-400. Tot prin articulatii se leaga coastele, fiecare in parte de cate o vertebra si capatul lor liber se spijina pe un strat de muschi. Prin miscarea coastelor sarpele inainteaza avand o miscare de serpuire, ondulatorie in fiecare punct al corpului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 709 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... serpii sunt considerati ...

Stiati ca ...  serpii sunt considerati de specialisti reptile cu solzi care nu au membre si sunt clasate in ordinul Squamata? Se pare ca ei au suferit o evolutie filogenetica cu mult timp in urma, cand au pierdut toate membrele, fapt dovedit prin lipsa centurii scapulare si a sternului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 710 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... serpii sunt strans ...

Stiati ca ...  serpii sunt strans inruditi cu soparlele, crocodilii si broastele testoase? Ei au evoluat din reptile cu 135 milioane de ani in urma, dar cu toate acestea si astazi exista specii care se afla in faza de tranzitie de la soparle la serpi. Acestea au corpul ca de sarpe si membrele de reptila.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 711 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... crevetii Artemia au ...

Stiati ca ...  crevetii Artemia au trait cu 100 milioane de ani in urma pe timpul dinozaurilor?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 712 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 175 176 177

178

179 180 181 »
«

»