´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 180

Stiati ca... artemia este rezistent ...

Stiati ca ...  artemia este rezistent la poluarea mediului, chiar la concentratii ridicate de hidrogen sulfurat? Acest lucru se confirma prin faptul ca in iazurile cu apa sarata contaminata cu hidrogen sulfurat adesea traiesc acesti creveti Artemia. Prin aceasta particularitate ei sunt protejati intr-un mediu complet nepotrivit pentru dusmanii sai naturali si astfel pot trai si se pot dezvolta fara probleme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 717 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la daphnia inima ...

Stiati ca ...  la daphnia inima apare in partea dorsala si bate cu un ritm frenetic extraordinar, de 100-180 batai/secunda? Sangele are o culoare galbuie si cuprinde numeroase fagocite, celule albe.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 718 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... puricii de apa ...

Stiati ca ...  puricii de apa masculii sunt mai mici decat femelele si au prima pereche de picioare oarecum diferita, adaptata pentru imperechere pentru prindere? Femela depune doua tipuri de oua, vara si iarna. Cele de iarna au coaja diferita fata de cele de vara, mult mai tare si mai rezistenta. Ouale de vara sunt in numar de 50 si se dezvolta fara fertilizare, cele de iarna doar 2 trebuie sa fie fertilizate de mascul. Conform cercetatorilor din ouale de iarna apar numai femele, iar din cele de vara apar si masculi si femele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 719 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... puricii de apa ...

Stiati ca ...  puricii de apa Daphnia constituie o importanta hrana animala preferata de multe specii de pesti?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 720 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 177 178 179

180

181 182 183 »
«

»