Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 180

Stiati ca... artemia poate sa ...

Stiati ca ...  artemia poate sa traiasca chiar si intr-un mediu fara oxigen pana la 2 ore? Din acest punct de vedere Artemia devine un reprezentant unic al lumii animale deoarece alte specii de animale nu pot trai in astfel de conditii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 717 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in anul 1982 ...

Stiati ca ...  in anul 1982 crustaceuul Artemia a fost ales de echipajul ruso-francez (de pe Apollo 16) pentru experiente pe orbita Pamantului? El a ajutat in cercetare alaturi de anumite seminte de plante cu privire la efectele radiatiilor cosmice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 718 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... artemia este rezistent ...

Stiati ca ...  artemia este rezistent la poluarea mediului, chiar la concentratii ridicate de hidrogen sulfurat? Acest lucru se confirma prin faptul ca in iazurile cu apa sarata contaminata cu hidrogen sulfurat adesea traiesc acesti creveti Artemia. Prin aceasta particularitate ei sunt protejati intr-un mediu complet nepotrivit pentru dusmanii sai naturali si astfel pot trai si se pot dezvolta fara probleme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 719 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la daphnia inima ...

Stiati ca ...  la daphnia inima apare in partea dorsala si bate cu un ritm frenetic extraordinar, de 100-180 batai/secunda? Sangele are o culoare galbuie si cuprinde numeroase fagocite, celule albe.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 720 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 177 178 179

180

181 182 183 »
«

»