´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 181

Stiati ca... crevetii de apa ...

Stiati ca ...  crevetii de apa sarata Artemia au un ciclu de viata rapid, astfel incat se pot adapta si la habitate ce pot seca destul de rapid, schimbandu-si chiar si aspectul in functie de conditiile de habitat? Hrana acestor crustacee consta din bacterii, microalge, protozoare, pe care le aleg selectiv si abia apoi le inghit.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 721 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... artemia poate sa ...

Stiati ca ...  artemia poate sa traiasca chiar si intr-un mediu fara oxigen pana la 2 ore? Din acest punct de vedere Artemia devine un reprezentant unic al lumii animale deoarece alte specii de animale nu pot trai in astfel de conditii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 722 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in anul 1982 ...

Stiati ca ...  in anul 1982 crustaceuul Artemia a fost ales de echipajul ruso-francez (de pe Apollo 16) pentru experiente pe orbita Pamantului? El a ajutat in cercetare alaturi de anumite seminte de plante cu privire la efectele radiatiilor cosmice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 723 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... artemia este rezistent ...

Stiati ca ...  artemia este rezistent la poluarea mediului, chiar la concentratii ridicate de hidrogen sulfurat? Acest lucru se confirma prin faptul ca in iazurile cu apa sarata contaminata cu hidrogen sulfurat adesea traiesc acesti creveti Artemia. Prin aceasta particularitate ei sunt protejati intr-un mediu complet nepotrivit pentru dusmanii sai naturali si astfel pot trai si se pot dezvolta fara probleme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 724 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 178 179 180

181

182 183 184 »
«

»