´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 183

Stiati ca... furnica de Amazon ...

Stiati ca ...  furnica de Amazon (Polyergus rufescens) are un colorit foarte frumos rosu-cafeniu si dezavantajul de a nu manca niciodata singura? Mandibulele sale indeplinesc rolul de membre anterioare si se aseamana cu niste seceri ascutite. Ele servesc doar la lupta in timp ce isi cauta prada si de asemenea la capturarea nimfelor din coloniile de furnici atacate. Dupa ce apar progeniturile nimfelor rapite din ouale depuse, acestea sunt obligate sa indeplinesca o serie de sarcini ca furnici lucratoare, dar si aceea de a hrani celelalte furnici.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 729 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnicile-calatoare Dorylinae sunt ...

Stiati ca ...  furnicile-calatoare Dorylinae sunt nomade, oarbe si nu isi fac cuiburi durabile? In general constructia cuiburilor variaza foarte mult de la o specie la alta, la fel si intemeierea unei colonii noi este foarte diferita.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 730 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... puricii de apa ...

Stiati ca ...  puricii de apa (Daphnia pulex) au corpul acoperit cu o coaja formata din doua parti care se incheie cu niste antene mari ramificate, utilizate pentru locomotie ca niste vasle in iazurile si lacurile care alcatuiesc habitatul lor natural?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 731 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... clasa Branchiopoda cuprinde ...

Stiati ca ...  clasa Branchiopoda cuprinde 800-1000 de specii de branhiopode care traiesc in apele dulci, in mediul marin sau in conditii saline? Sunt raspandite in toata lumea si alcatuiesc un grup divers care cuprinde mai multe specii de crustacee (majoritatea de apa dulce) ce au lungimi mici, doar unele dintre ele ajung la 10 cm. Corpul lor este protejat de o carapace ce se aseamana cu un scut, unele specii se aseamana din acest punct de vedere cu o scoica bivalva.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 732 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 180 181 182

183

184 185 186 »
«

»