Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 184

Stiati ca... puricii de apa ...

Stiati ca ...  puricii de apa (Daphnia pulex) au corpul acoperit cu o coaja formata din doua parti care se incheie cu niste antene mari ramificate, utilizate pentru locomotie ca niste vasle in iazurile si lacurile care alcatuiesc habitatul lor natural?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 733 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... clasa Branchiopoda cuprinde ...

Stiati ca ...  clasa Branchiopoda cuprinde 800-1000 de specii de branhiopode care traiesc in apele dulci, in mediul marin sau in conditii saline? Sunt raspandite in toata lumea si alcatuiesc un grup divers care cuprinde mai multe specii de crustacee (majoritatea de apa dulce) ce au lungimi mici, doar unele dintre ele ajung la 10 cm. Corpul lor este protejat de o carapace ce se aseamana cu un scut, unele specii se aseamana din acest punct de vedere cu o scoica bivalva.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 734 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o furnica femela ...

Stiati ca ...  o furnica femela isi poate parasi cuibul natal si ocupa sau construi altul? De asemenea, ea poate merge in cuibul altei femele, o ucide pe aceasta si ii ia locul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 735 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... unele specii de ...

Stiati ca ...  unele specii de furnici traiesc impreuna si formeaza noi familii, apoi cand populatia devine suficient de mare familia se destrama? Ele traiesc doar pentru o scurta perioada de timp in aceeasi colonie si apoi o parte din furnici pleaca si devin independente, formand in final alte colonii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 736 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 181 182 183

184

185 186 187 »
«

»