´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 184

Stiati ca... branhiopodele cuprind patru ...

Stiati ca ...  branhiopodele cuprind patru ordine care difera destul de mult unul de altul: puricii de apa, crevetele de apa sarata, crevetele mormoloc si crevetele comestibil?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 733 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... puricii de apa ...

Stiati ca ...  puricii de apa au lungimea corpului de 3-4 mm si cate 5 perechi de picioare? Cu ajutorul antenelor mari ei inoata, dar fac si salturi bruste asemanatoare cu cele de purici, de la care probabil le-a fost si data denumirea de purici de apa. Aceste antene sunt foarte importante toate in acelasi fel, daca una din ele este taiata sau rupta Daphnia nu mai este in masura sa-si mentina echilibrul, se va rostogoli, nu va mai inota, va sta mai mult nemiscata in apa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 734 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnicile-tesatoare Oecophylla traiesc ...

Stiati ca ...  furnicile-tesatoare Oecophylla traiesc in tarile tropicale si isi tes cuiburile din frunzele copacilor, munca fiind realizata de larvele lor tesatoare ce isi fac treaba ca niste suveici?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 735 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnica de Amazon ...

Stiati ca ...  furnica de Amazon (Polyergus rufescens) are un colorit foarte frumos rosu-cafeniu si dezavantajul de a nu manca niciodata singura? Mandibulele sale indeplinesc rolul de membre anterioare si se aseamana cu niste seceri ascutite. Ele servesc doar la lupta in timp ce isi cauta prada si de asemenea la capturarea nimfelor din coloniile de furnici atacate. Dupa ce apar progeniturile nimfelor rapite din ouale depuse, acestea sunt obligate sa indeplinesca o serie de sarcini ca furnici lucratoare, dar si aceea de a hrani celelalte furnici.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 736 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 181 182 183

184

185 186 187 »
«

»