Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 185

Stiati ca... musuroiul unei colonii ...

Stiati ca ...  musuroiul unei colonii de furnici este plin de vizitatori cum ar fi: acarieni, gandaci, paianjeni, omizi, greieri, miriapode, fata de care gazdele sunt foarte ostile? Acesti oaspeti nedoriti mananca tot felul de gunoaie din musuroi ca de exemplu larve de furnici sau furnicile moarte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 737 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... marea furnica rosie ...

Stiati ca ...  marea furnica rosie de padure (Formica rufa rufa) nu poate sa-si faca singura colonia? Ea dupa perioada de imprechere cauta o colonie de furnici ce apartin speciei Formica fusca, numite furnici negre-cafenii. Patrunde in colonie, omoara matca acesteia si astfel este adoptata de populatia noii colonii. Furnicile ingrijesc progeniturile acesteia si in timp mor toate furnicile vechi ale coloniei si raman doar furnicile rosii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 738 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnica rapitoare Formica ...

Stiati ca ...  furnica rapitoare (Formica sanguinea) are obiceiul sa fure nimfele de la furnicile negre-cafenii (Formica fusca) si astfel sa mareasca numarul de furnici lucratoare din propria colonie?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 739 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... femela furnica poate ...

Stiati ca ...  femela furnica poate trai pana la 20 de ani? Acesta fiind un record de longevitate in lumea insectelor. Avand in vedere acest aspect si neluand in considerare factorii externi legati de cataclismele naturale, am putea spune ca practic lumea furnicilor este nemuritoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 740 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 182 183 184

185

186 187 188 »
«

»