´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 185

Stiati ca... furnicile-calatoare Dorylinae sunt ...

Stiati ca ...  furnicile-calatoare Dorylinae sunt nomade, oarbe si nu isi fac cuiburi durabile? In general constructia cuiburilor variaza foarte mult de la o specie la alta, la fel si intemeierea unei colonii noi este foarte diferita.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 737 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... puricii de apa ...

Stiati ca ...  puricii de apa (Daphnia pulex) au corpul acoperit cu o coaja formata din doua parti care se incheie cu niste antene mari ramificate, utilizate pentru locomotie ca niste vasle in iazurile si lacurile care alcatuiesc habitatul lor natural?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 738 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... clasa Branchiopoda cuprinde ...

Stiati ca ...  clasa Branchiopoda cuprinde 800-1000 de specii de branhiopode care traiesc in apele dulci, in mediul marin sau in conditii saline? Sunt raspandite in toata lumea si alcatuiesc un grup divers care cuprinde mai multe specii de crustacee (majoritatea de apa dulce) ce au lungimi mici, doar unele dintre ele ajung la 10 cm. Corpul lor este protejat de o carapace ce se aseamana cu un scut, unele specii se aseamana din acest punct de vedere cu o scoica bivalva.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 739 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o furnica femela ...

Stiati ca ...  o furnica femela isi poate parasi cuibul natal si ocupa sau construi altul? De asemenea, ea poate merge in cuibul altei femele, o ucide pe aceasta si ii ia locul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 740 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 182 183 184

185

186 187 188 »
«

»