´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 186

Stiati ca... unele specii de ...

Stiati ca ...  unele specii de furnici traiesc impreuna si formeaza noi familii, apoi cand populatia devine suficient de mare familia se destrama? Ele traiesc doar pentru o scurta perioada de timp in aceeasi colonie si apoi o parte din furnici pleaca si devin independente, formand in final alte colonii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 741 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... musuroiul unei colonii ...

Stiati ca ...  musuroiul unei colonii de furnici este plin de vizitatori cum ar fi: acarieni, gandaci, paianjeni, omizi, greieri, miriapode, fata de care gazdele sunt foarte ostile? Acesti oaspeti nedoriti mananca tot felul de gunoaie din musuroi ca de exemplu larve de furnici sau furnicile moarte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 742 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... marea furnica rosie ...

Stiati ca ...  marea furnica rosie de padure (Formica rufa rufa) nu poate sa-si faca singura colonia? Ea dupa perioada de imprechere cauta o colonie de furnici ce apartin speciei Formica fusca, numite furnici negre-cafenii. Patrunde in colonie, omoara matca acesteia si astfel este adoptata de populatia noii colonii. Furnicile ingrijesc progeniturile acesteia si in timp mor toate furnicile vechi ale coloniei si raman doar furnicile rosii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 743 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnica rapitoare Formica ...

Stiati ca ...  furnica rapitoare (Formica sanguinea) are obiceiul sa fure nimfele de la furnicile negre-cafenii (Formica fusca) si astfel sa mareasca numarul de furnici lucratoare din propria colonie?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 744 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 183 184 185

186

187 188 189 »
«

»