´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 186

Stiati ca... furnicile comunica intre ...

Stiati ca ...  furnicile comunica intre ele prin mesaje chimice lasate de feromonii secretati prin glandele lor, care sunt folosite si pentru a lasa urme sau pentru aparare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 741 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... imperecherea la furnici ...

Stiati ca ...  imperecherea la furnici are loc la sol sau in zbor, dupa care masculii mor iar femelele isi pierd aripile? Reginele sunt cele mai mari furnici, au capacitatea de a depune intr-o singura luna 1-2 milioane de oua.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 742 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai lunga ...

Stiati ca ...  cea mai lunga insecta din lume este Phobaeticus kirbyi care traieste in Insula Borneo? Are lungimea corpului de 32,8 cm fara a include si picioarele, sau de 54,6 cm daca sunt masurate si picioarele. Multe exemplare se gasesc in Africa, desi are capacitatea extraordinara de a trece neobservata, cand simte pericolul sta complet nemiscata, coloritul sau camufland-o perfect in vegetatia din mediul sau natural.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 743 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai grea ...

Stiati ca ...  cea mai grea insecta este gandacul Goliathus care traieste in Africa sud-sahariana si face parte din familia Scarabaeidae? Masculul are lungimea de 8-11 cm, femela de 5-8 cm si greutatea unui exemplar adult poate ajunge la 80-100 g. Are corpul colorat in negru cu pete albe, pe scutul toracelui nu are adancituri, cele doua aripi sunt pe marginile acestuia, ies din nisele laterale. Adultii traiesc aproximativ 6 luni, zboara in timpul zilei prin copaci, pe sol coboara foarte rar si se hranesc cu fructe.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 744 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 183 184 185

186

187 188 189 »
«

»