´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 187

Stiati ca... cea mai ciudata ...

Stiati ca ...  cea mai ciudata insecta prin modul sau de a se apara este gandacul Bombardier care apartine de genul Brachinus? Acesta are in zona abdomenului in niste cavitati doua substante aparent inofensive. In realitate acest gandac in momentul cand simte ca este in pericol amesteca in alta camera cele doua substante cu o enzima speciala si astfel se obtine o reactie chimica violenta ceea ce determina ca el sa produca o explozie de gaze extrem de brusca cu temperatura de 100°C si cu sunet puternic, care este trimisa afara printr-un orificiu din varful abdomenului. Corpul sau este de lungime medie, de 1,3 cm si are un colorit inchis.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 745 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare cuib construit de insecte este turnul realizat de termitele Macrotermes bellicosus la care regina (cel mai mare exemplar) are lungimea de 10,6 cm si latimea de 5,5 cm? Acestea sunt si cele mai mari termite din lume si apar in Africa si Asia. Cuibul acestor termite este construit dupa un anumit plan, are mai multe camere si galerii, in care isi depoziteaza hrana, apa, sau ouale. Unele cuiburi ajung la inaltimea impresionanta de 8 m si sunt construite din nisip grosier, namol, nisip fin, argila, saliva. Particulele de materiale din sol sunt lipite de pereti cu saliva lor. Termitele au capacitatea de a construi cuibul avand grija ca temperatura sa fie stabila in interiorul lui. Crestele inalte ale cuibului sunt numeroase si complexe si au rolul de a creste suprafata cuibului si de a mentine temperatura constanta in interior in momentul in care afara creste peste limitele normale, sau scade foarte mult noaptea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 746 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... gandacul Bombardier este ...

Stiati ca ...  gandacul Bombardier este o specie nocturna care sta ascunsa pe sub busteni si pietre, traieste in toata lumea, exceptie facand Antarctica?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 747 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai buna ...

Stiati ca ...  cea mai buna saritoare dintre toate insectele este puricele pisica Ctenocephalides fellis care are capacitatea de a sari o lungime de 19,7 cm si la inaltimea de 34 cm? De asemenea acest purice este si cel mai raspandit pe Pamant si intr-un numar foarte mare de exemplare. Isi depune ouale pe gazda si poate transmite infectii si paraziti la caini, pisici si om. Adultii au lungimea corpului de 1,2 mm si coloritul maroniu-roscat. Traieste pe animalele carnivore si ierbivore, uneori poate musca si omul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 748 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 184 185 186

187

188 189 190 »
«

»