Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 188

Stiati ca... gandacul Bombardier este ...

Stiati ca ...  gandacul Bombardier este o specie nocturna care sta ascunsa pe sub busteni si pietre, traieste in toata lumea, exceptie facand Antarctica?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 749 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai buna ...

Stiati ca ...  cea mai buna saritoare dintre toate insectele este puricele pisica Ctenocephalides fellis care are capacitatea de a sari o lungime de 19,7 cm si la inaltimea de 34 cm? De asemenea acest purice este si cel mai raspandit pe Pamant si intr-un numar foarte mare de exemplare. Isi depune ouale pe gazda si poate transmite infectii si paraziti la caini, pisici si om. Adultii au lungimea corpului de 1,2 mm si coloritul maroniu-roscat. Traieste pe animalele carnivore si ierbivore, uneori poate musca si omul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 750 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnicile sunt clasate ...

Stiati ca ...  furnicile sunt clasate in 9000 de specii care apartin familiei Formicidae, ordinului Hymenoptera? Sunt raspandite pe tot Globul mai putin in Antarctica. Apar in toare regiunile, chiar si pe insulele oceanice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 751 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnicile au un ...

Stiati ca ...  furnicile au un rol deosebit de important in ecosistemul terestru, ele imprastie semintele, recicleaza substantele nutritive si afaneaza pamantul mult mai bine decat ramele. In natura furnicile au un rol bine definit?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 752 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 185 186 187

188

189 190 191 »
«

»