´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 188

Stiati ca... furnicile sunt clasate ...

Stiati ca ...  furnicile sunt clasate in 9000 de specii care apartin familiei Formicidae, ordinului Hymenoptera? Sunt raspandite pe tot Globul mai putin in Antarctica. Apar in toare regiunile, chiar si pe insulele oceanice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 749 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnicile au un ...

Stiati ca ...  furnicile au un rol deosebit de important in ecosistemul terestru, ele imprastie semintele, recicleaza substantele nutritive si afaneaza pamantul mult mai bine decat ramele. In natura furnicile au un rol bine definit?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 750 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnicile protejeaza plantele ...

Stiati ca ...  furnicile protejeaza plantele de paraziti si ciupercile daunatoare? Pentru pasarile cantatoare ele constituie o hrana importanta. La fel si pentru cocosul de mesteacan, ursi, vulpi si bursuci. Oamenii folosesc furnicile pentru combaterea daunatorilor. Astfel in Arabia de Sud pe plantatiile de palmieri furnicile protejeaza acesti copaci pretiosi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 751 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... unele specii de ...

Stiati ca ...  unele specii de furnici ataca plantele, mai ales fructele? O paguba mare o produc furnicile de pasuni care sunt purtatoare de viermi-de-galbeaza si astfel pot duce la infestarea oilor si vitelor cu acesti paraziti. Niste musafiri nepoftiti sunt furnicile de gradina care invadeaza crapaturile peretilor, dusumelele, piesele de mobilier cautandu-si hrana formata mai ales din alimente dulci si fructe.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 752 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 185 186 187

188

189 190 191 »
«

»