´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 188

Stiati ca... imperecherea la furnici ...

Stiati ca ...  imperecherea la furnici are loc la sol sau in zbor, dupa care masculii mor iar femelele isi pierd aripile? Reginele sunt cele mai mari furnici, au capacitatea de a depune intr-o singura luna 1-2 milioane de oua.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 749 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai lunga ...

Stiati ca ...  cea mai lunga insecta din lume este Phobaeticus kirbyi care traieste in Insula Borneo? Are lungimea corpului de 32,8 cm fara a include si picioarele, sau de 54,6 cm daca sunt masurate si picioarele. Multe exemplare se gasesc in Africa, desi are capacitatea extraordinara de a trece neobservata, cand simte pericolul sta complet nemiscata, coloritul sau camufland-o perfect in vegetatia din mediul sau natural.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 750 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai grea ...

Stiati ca ...  cea mai grea insecta este gandacul Goliathus care traieste in Africa sud-sahariana si face parte din familia Scarabaeidae? Masculul are lungimea de 8-11 cm, femela de 5-8 cm si greutatea unui exemplar adult poate ajunge la 80-100 g. Are corpul colorat in negru cu pete albe, pe scutul toracelui nu are adancituri, cele doua aripi sunt pe marginile acestuia, ies din nisele laterale. Adultii traiesc aproximativ 6 luni, zboara in timpul zilei prin copaci, pe sol coboara foarte rar si se hranesc cu fructe.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 751 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai ciudata ...

Stiati ca ...  cea mai ciudata insecta prin modul sau de a se apara este gandacul Bombardier care apartine de genul Brachinus? Acesta are in zona abdomenului in niste cavitati doua substante aparent inofensive. In realitate acest gandac in momentul cand simte ca este in pericol amesteca in alta camera cele doua substante cu o enzima speciala si astfel se obtine o reactie chimica violenta ceea ce determina ca el sa produca o explozie de gaze extrem de brusca cu temperatura de 100°C si cu sunet puternic, care este trimisa afara printr-un orificiu din varful abdomenului. Corpul sau este de lungime medie, de 1,3 cm si are un colorit inchis.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 752 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 185 186 187

188

189 190 191 »
«

»