´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 189

Stiati ca... unele specii de ...

Stiati ca ...  unele specii de furnici sunt carnivore, altele omnivore, exista si furnici exclusiv erbivore care consuma numai seminte si ciuperci, iar unele mananca doar secretia zaharoasa pe care o produc gandacii consumatori de seva?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 753 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista furnici taietoare ...

Stiati ca ...  exista furnici taietoare de frunze care mesteca atat de mult bucatelele de frunze pana in momentul in care acestea sunt transformate intr-un fel de pasta ce ajuta la fertilizarea straturilor de fungus care reprezinta hrana lor preferata?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 754 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnicile sunt diferite ...

Stiati ca ...  furnicile sunt diferite prin modul lor de comportament, unele sunt agresive sau doar indraznete, iar altele se remarca prin timiditate?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 755 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnicile traiesc in ...

Stiati ca ...  furnicile traiesc in colonii ce numara cateva sute pana la mai mult de un milion de exemplare? In cadrul unei colonii fiecare furnica are o activitate specifica pentru binele comun si prosperitatea coloniei. Cele mai active si intreprinzatoare furnici sunt cele care "vaneaza", ele isi aleg fiecare propriul domeniu si il rascolesc in fiecare zi pentru a cauta hrana. Furnicile lucratoare au anumite sarcini printre care si aceea de aparare a cuibului. Unele care traiesc in colonii mari sunt ca niste soldati, au capul mare si falcile puternice - cu ele rup prada si lupta cu inamicul. Acestea au diferite moduri de a trata inamicul, interesant este ca sunt specii care se bazeaza pe un fel de arma chimica, ataca inamicul si il stropesc cu un lichid lipicios si toxic care provoaca acestuia iritatii severe. Unele dintre specii pot supara omul si animalele, care daca le scormonesc musuroiul si le tulbura activitatea le determina sa se urce pe pielea acestora, iar veninul lasat ce contine acid formic este destul de urzicator si iritant pentru ea. Conform cercetatorilor acest venin are proprietati antibiotice si insecticide.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 756 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 186 187 188

189

190 191 192 »
«

»