Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 189

Stiati ca... furnicile protejeaza plantele ...

Stiati ca ...  furnicile protejeaza plantele de paraziti si ciupercile daunatoare? Pentru pasarile cantatoare ele constituie o hrana importanta. La fel si pentru cocosul de mesteacan, ursi, vulpi si bursuci. Oamenii folosesc furnicile pentru combaterea daunatorilor. Astfel in Arabia de Sud pe plantatiile de palmieri furnicile protejeaza acesti copaci pretiosi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 753 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... unele specii de ...

Stiati ca ...  unele specii de furnici ataca plantele, mai ales fructele? O paguba mare o produc furnicile de pasuni care sunt purtatoare de viermi-de-galbeaza si astfel pot duce la infestarea oilor si vitelor cu acesti paraziti. Niste musafiri nepoftiti sunt furnicile de gradina care invadeaza crapaturile peretilor, dusumelele, piesele de mobilier cautandu-si hrana formata mai ales din alimente dulci si fructe.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 754 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... unele specii de ...

Stiati ca ...  unele specii de furnici sunt carnivore, altele omnivore, exista si furnici exclusiv erbivore care consuma numai seminte si ciuperci, iar unele mananca doar secretia zaharoasa pe care o produc gandacii consumatori de seva?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 755 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista furnici taietoare ...

Stiati ca ...  exista furnici taietoare de frunze care mesteca atat de mult bucatelele de frunze pana in momentul in care acestea sunt transformate intr-un fel de pasta ce ajuta la fertilizarea straturilor de fungus care reprezinta hrana lor preferata?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 756 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 186 187 188

189

190 191 192 »
«

»