´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 189

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare cuib construit de insecte este turnul realizat de termitele Macrotermes bellicosus la care regina (cel mai mare exemplar) are lungimea de 10,6 cm si latimea de 5,5 cm? Acestea sunt si cele mai mari termite din lume si apar in Africa si Asia. Cuibul acestor termite este construit dupa un anumit plan, are mai multe camere si galerii, in care isi depoziteaza hrana, apa, sau ouale. Unele cuiburi ajung la inaltimea impresionanta de 8 m si sunt construite din nisip grosier, namol, nisip fin, argila, saliva. Particulele de materiale din sol sunt lipite de pereti cu saliva lor. Termitele au capacitatea de a construi cuibul avand grija ca temperatura sa fie stabila in interiorul lui. Crestele inalte ale cuibului sunt numeroase si complexe si au rolul de a creste suprafata cuibului si de a mentine temperatura constanta in interior in momentul in care afara creste peste limitele normale, sau scade foarte mult noaptea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 753 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... gandacul Bombardier este ...

Stiati ca ...  gandacul Bombardier este o specie nocturna care sta ascunsa pe sub busteni si pietre, traieste in toata lumea, exceptie facand Antarctica?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 754 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai buna ...

Stiati ca ...  cea mai buna saritoare dintre toate insectele este puricele pisica Ctenocephalides fellis care are capacitatea de a sari o lungime de 19,7 cm si la inaltimea de 34 cm? De asemenea acest purice este si cel mai raspandit pe Pamant si intr-un numar foarte mare de exemplare. Isi depune ouale pe gazda si poate transmite infectii si paraziti la caini, pisici si om. Adultii au lungimea corpului de 1,2 mm si coloritul maroniu-roscat. Traieste pe animalele carnivore si ierbivore, uneori poate musca si omul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 755 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnicile sunt clasate ...

Stiati ca ...  furnicile sunt clasate in 9000 de specii care apartin familiei Formicidae, ordinului Hymenoptera? Sunt raspandite pe tot Globul mai putin in Antarctica. Apar in toare regiunile, chiar si pe insulele oceanice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 756 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 186 187 188

189

190 191 192 »
«

»