´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 191

Stiati ca... exista furnici taietoare ...

Stiati ca ...  exista furnici taietoare de frunze care mesteca atat de mult bucatelele de frunze pana in momentul in care acestea sunt transformate intr-un fel de pasta ce ajuta la fertilizarea straturilor de fungus care reprezinta hrana lor preferata?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 761 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnicile sunt diferite ...

Stiati ca ...  furnicile sunt diferite prin modul lor de comportament, unele sunt agresive sau doar indraznete, iar altele se remarca prin timiditate?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 762 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnicile traiesc in ...

Stiati ca ...  furnicile traiesc in colonii ce numara cateva sute pana la mai mult de un milion de exemplare? In cadrul unei colonii fiecare furnica are o activitate specifica pentru binele comun si prosperitatea coloniei. Cele mai active si intreprinzatoare furnici sunt cele care "vaneaza", ele isi aleg fiecare propriul domeniu si il rascolesc in fiecare zi pentru a cauta hrana. Furnicile lucratoare au anumite sarcini printre care si aceea de aparare a cuibului. Unele care traiesc in colonii mari sunt ca niste soldati, au capul mare si falcile puternice - cu ele rup prada si lupta cu inamicul. Acestea au diferite moduri de a trata inamicul, interesant este ca sunt specii care se bazeaza pe un fel de arma chimica, ataca inamicul si il stropesc cu un lichid lipicios si toxic care provoaca acestuia iritatii severe. Unele dintre specii pot supara omul si animalele, care daca le scormonesc musuroiul si le tulbura activitatea le determina sa se urce pe pielea acestora, iar veninul lasat ce contine acid formic este destul de urzicator si iritant pentru ea. Conform cercetatorilor acest venin are proprietati antibiotice si insecticide.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 763 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnicile lucratoare sunt ...

Stiati ca ...  furnicile lucratoare sunt toate femele, cele mari cara bucatelele de hrana, iar cele mici cara lichidele? Alte furnici indeplinesc doar functia de reproducere, iar progeniturile sunt in grija adultilor, de obicei intr-o singura colonie se suprapun cam 2-3 generatii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 764 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 188 189 190

191

192 193 194 »
«

»