Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 193

Stiati ca... in sedimentele moi ...

Stiati ca ...  in sedimentele moi de pe fundul marii pot fi observate numeroase specii de antozoare care difera in primul rand prin colorit dar si dimensiune, ce poate varia transversal de la 1 milimetru la 10 metri?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 769 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista recife de ...

Stiati ca ...  exista recife de corali moi care au o consistenta carnoasa? Una dintre cele mai populare specii de corali moi este Sarcophyton care traieste in zonele calde ale Oceanului Pacific si Indian, formand colonii de pana la 1 m lungime. Acest coral seamana cu o ciuperca in nuante de culori maronii si bej. Hrana lui consta din alge, plancton si mici creveti. este o specie destul de rezistenta la multi parametri de apa, insa este puternic stresata in apa dulce.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 770 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o alta specie ...

Stiati ca ...  o alta specie de corali moi este Alcyonium Digitatum care este raspandita in toate oceanele lumii? Acesta este cel mai faimos coral din apele marilor europene, numeroase colonii de corali se gasesc in Marea Mediterana, Marea Nordului, de-a lungul coastei Frantei, Portugaliei, Spaniei. Poate ajunge la inaltimea de 20 cm, are polipii prinsi de o masa alba, rozie sau portocalie. Lobii acestui coral se contracta la atingere iar polipii se desprind. Culorile acestui coral fuzioneaza extraordinar de frumos in peisajul subacvatic. Dimineata si seara, de doua ori pe zi, datorita fluctuatiilor mareei are loc umflarea si contractia coloniilor de corali.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 771 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... anemonele de mare ...

Stiati ca ...  anemonele de mare traiesc ca niste polipi solitari, lucru foarte rar intalnit la alte specii de antozoare? Specia Anemonia viridis are tentaculele de cel mult 10 cm si se reproduce prin diviziune. Aceasta vietuitoare are nevoie de multa lumina deoarece hrana sa in mare parte este furnizata de algele simbiotice. Gura se afla in partea centrala a corpului, tentaculele se aseamana cu niste serpi iar baza este ca o ventuza. Tentaculele au un colorit predominant verde datorita algelor simbiotice. Unele specii care traiesc la adancimi mai mari de pana la 25 m se prezinta intr-o nuanta ce se estompeaza de la verzui la gri sau violet. Tentaculele au celule urzicatoare, discul este gri, maroniu, cu linii radiale albicioase, iar hrana lor consta din moluste, pesti si crustacee de dimensiuni mici. Prada este capturata, paralizata cu tentaculele lungi si dusa la gura. In final deseurile ramase nedigerate sunt regurgitate prin gura, afara. Reproducerea la anemone este asexuata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 772 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 190 191 192

193

194 195 196 »
«

»