Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 194

Stiati ca... soarecii fac parte ...

Stiati ca ...  soarecii fac parte din ordinul Rodentia si sunt rapanditi in toata lumea, exceptie facand Antarctica?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 773 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in Egipt pentru ...

Stiati ca ...  in Egipt, pentru combaterea serpilor veninosi, se foloseste viverinul mangusta sau sobolanul-faraonilor, animal care are denumirea stiintifica de Herpestes griseus? Acesta se poate domestici, se poate tine pe langa casa pentru a vana serpii, insa are tendinta de a manca si pasarile de curte. In Brazilia localnicii folosesc sarpele neveninos mussurana care mananca serpii veninosi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 774 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dintii la sarpe ...

Stiati ca ...  dintii la sarpe pot creste la loc daca sunt rupti sau cad, deoarece sunt concrescuti cu oasele? Un sarpe poate avea una dintre urmatoarele tipuri de dinti: de apucare, scobiti si cu sant inchis. Dintii de apucare ajuta la tinerea prazii, sunt indreptati inapoi, nu au santuri dar sunt foarte ascutiti. Dintii scobiti sunt mai mari decat dintii de apucare, prezinta pe partea lor anterioara cate un sant si pot fi veninosi. Cand dintele veninos intra in legatura cu deschiderea canalului glandei veninoase se trimite veninul in canalul dintelui prin simpla presiune musculara. Astfel muscatura veninoasa se realizeaza prin deschiderea larga a gurii si inteparea prazii cu dintii veninosi. Dintii cu sant inchis sau canal, prezinta sub varf o mica deschizatura si apar la vipere. Dintii la serpii neveninosi sunt mici, ascutiti si au rol in apucarea prazii. Dintii la serpii veninosi prezinta pe maxilarul de sus cativa dinti mici de apucat in spatele dintilor mari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 775 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... veninul de sarpe ...

Stiati ca ...  veninul de sarpe are un colorit galbui sau verzui, nu are miros si se prezinta ca un lichid limpede si vascos? Daca este tratat cu alcool devine albicios. La cobra veninul are un gust amarui si are o substanta activa numita crotalina care nu coaguleaza nici la temperatura de 100°C. La vipera veninul se numeste viperina si nu are gust. Veninul contine alaturi de substantele active si apa, albumine si saruri minerale. Cele doua grupuri de substante toxice din venin se numesc: neurotoxice (afecteaza sistemul nervos) si hemotoxice (afecteaza sistemul circulator). La vipera veninul este bogat in substante hemotoxice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 776 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 191 192 193

194

195 196 197 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct