Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 194

Stiati ca... cele mai frecvente ...

Stiati ca ...  cele mai frecvente antozoare din marile tropicale sunt evantaiele de mare care pot ajunge la inaltimea de 3 metri? Specia Annella Mollis se fixeaza pe suprafetele tari si isi intinde radiculele si pedunculul dur, dar in acelasi timp si flexibil, masa ca un evantai si ramurile care sustin polipii. Are scheletul flexibil si plat, de culoare galbena-portocalie, cu polipii ce devin activi doar in timpul noptii. De asemenea scheletul este interesant prin aspectul sau dar deosebit de fragil la stelele de mare sau crinii de mare. Hrana acestei specii este alcatuita din plancton. Apare frecvent la adancimi de 1-40 m in Marea Rosie, Marea Arabiei, pe coasta Somaliei, Marea Chinei de Sud, Golful Bengal, etc.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 773 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista specii de ...

Stiati ca ...  exista specii de corali cu structura masiva in apele marilor tropicale care construiesc mari recife in forma de movile cu numeroase excrescente mari, in forma de degete, cu aspect interesant si suprafata aspra? In Marea Bariera de Corali speciile Porites pot avea un diametru de 10 m, unele fiind chiar mai vechi de 200 de ani. Multe colonii care ajung la suprafata apei mor in partea de sus si cresc in continuare mai mult pe lateral. Unele din ele sunt in nuante de culori maronii, galbene, verzi, roz, albastru sau violet. Coloniile sunt nodulare, lobate, ramificate sau in forma de coloane. Se hranesc cu zooplancton, plancton si materie organica pe care o prinde si o dizolva cu tentaculele lor. Reproducerea este asexuata, coloniile sunt ori de sex feminin ori masculin. Pot fi intalnite la adancimi de 1-50 metri in toate mediile de recif din zonele tropicale ale planetei, substraturi nisipoase, lagune, etc.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 774 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... sunt specii de ...

Stiati ca ...  sunt specii de corali in forma de creier ca de exemplu genul Lobophyllia care au polipii mari cu diametrul in jur de 3 centimetri? Interesant este modul de dispunere a acestor polipi, par ca urmeaza un traseu serpuitor ca un labirint, astfel reusesc sa creeze aspectul inedit al acestui coral in forma de creier. Multe specii de astfel de corali sunt raspandite in Oceanul Pacific si Indian si marile adiacente lor, in mediile de recif putin adanci, pe pantele mai inalte, unde formeaza colonii vizibile foarte mari sau numeroase grupuri de colonii de dimensiuni impresionante, iar unele dintre ele cantaresc mai mult de o tona.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 775 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista corali care ...

Stiati ca ...  exista corali care sunt formati dintr-un singur polip, o astfel de specie este Fungia care face parte din categoria coralilor-ciuperca si apare in Oceanul Indian si Pacific, in toate zonele cu recife de corali, dar mai putin in zonele expuse de adancimi mici? Acesti corali nu traiesc in colonii, iar polipul este mai mic de 50 cm pe directie transversala. Cat sunt mici coralii-ciuperca se fixeaza cu o tulpina de fundul marilor tropicale, iar dupa ce se dezvolta suficient tulpina se desprinde si raman fixati de partea de jos a corpului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 776 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 191 192 193

194

195 196 197 »
«

»