´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 194

Stiati ca... antozoarele sunt vietuitoare ...

Stiati ca ...  antozoarele sunt vietuitoare carnivore, doar unele specii isi completeaza hrana cu alge microscopice care se gasesc langa corpul lor?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 773 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in sedimentele moi ...

Stiati ca ...  in sedimentele moi de pe fundul marii pot fi observate numeroase specii de antozoare care difera in primul rand prin colorit dar si dimensiune, ce poate varia transversal de la 1 milimetru la 10 metri?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 774 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista recife de ...

Stiati ca ...  exista recife de corali moi care au o consistenta carnoasa? Una dintre cele mai populare specii de corali moi este Sarcophyton care traieste in zonele calde ale Oceanului Pacific si Indian, formand colonii de pana la 1 m lungime. Acest coral seamana cu o ciuperca in nuante de culori maronii si bej. Hrana lui consta din alge, plancton si mici creveti. este o specie destul de rezistenta la multi parametri de apa, insa este puternic stresata in apa dulce.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 775 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o alta specie ...

Stiati ca ...  o alta specie de corali moi este Alcyonium Digitatum care este raspandita in toate oceanele lumii? Acesta este cel mai faimos coral din apele marilor europene, numeroase colonii de corali se gasesc in Marea Mediterana, Marea Nordului, de-a lungul coastei Frantei, Portugaliei, Spaniei. Poate ajunge la inaltimea de 20 cm, are polipii prinsi de o masa alba, rozie sau portocalie. Lobii acestui coral se contracta la atingere iar polipii se desprind. Culorile acestui coral fuzioneaza extraordinar de frumos in peisajul subacvatic. Dimineata si seara, de doua ori pe zi, datorita fluctuatiilor mareei are loc umflarea si contractia coloniilor de corali.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 776 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 191 192 193

194

195 196 197 »
«

»