Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 195

Stiati ca... sunt specii de ...

Stiati ca ...  sunt specii de corali in forma de creier ca de exemplu genul Lobophyllia care au polipii mari cu diametrul in jur de 3 centimetri? Interesant este modul de dispunere a acestor polipi, par ca urmeaza un traseu serpuitor ca un labirint, astfel reusesc sa creeze aspectul inedit al acestui coral in forma de creier. Multe specii de astfel de corali sunt raspandite in Oceanul Pacific si Indian si marile adiacente lor, in mediile de recif putin adanci, pe pantele mai inalte, unde formeaza colonii vizibile foarte mari sau numeroase grupuri de colonii de dimensiuni impresionante, iar unele dintre ele cantaresc mai mult de o tona.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 777 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista corali care ...

Stiati ca ...  exista corali care sunt formati dintr-un singur polip, o astfel de specie este Fungia care face parte din categoria coralilor-ciuperca si apare in Oceanul Indian si Pacific, in toate zonele cu recife de corali, dar mai putin in zonele expuse de adancimi mici? Acesti corali nu traiesc in colonii, iar polipul este mai mic de 50 cm pe directie transversala. Cat sunt mici coralii-ciuperca se fixeaza cu o tulpina de fundul marilor tropicale, iar dupa ce se dezvolta suficient tulpina se desprinde si raman fixati de partea de jos a corpului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 778 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cainii de prerie ...

Stiati ca ...  cainii de prerie amintesc de veveritele comune, insa au corpul mai greoi, indesat si traiesc in preriile din America de Nord? Ca aspect se situeaza intre popandaii zvelti si marmotele greoaie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 779 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cainii de prerie ...

Stiati ca ...  cainii de prerie au fost denumiti cainii-preriilor de vanatorii de blanuri canadieni cu multi ani in urma datorita glasului lor latrator. In limba greaca cuvantul "cynomys" inseamna "sorecar"?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 780 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 192 193 194

195

196 197 198 »
«

»