´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 196

Stiati ca... exista specii de ...

Stiati ca ...  exista specii de corali cu structura masiva in apele marilor tropicale care construiesc mari recife in forma de movile cu numeroase excrescente mari, in forma de degete, cu aspect interesant si suprafata aspra? In Marea Bariera de Corali speciile Porites pot avea un diametru de 10 m, unele fiind chiar mai vechi de 200 de ani. Multe colonii care ajung la suprafata apei mor in partea de sus si cresc in continuare mai mult pe lateral. Unele din ele sunt in nuante de culori maronii, galbene, verzi, roz, albastru sau violet. Coloniile sunt nodulare, lobate, ramificate sau in forma de coloane. Se hranesc cu zooplancton, plancton si materie organica pe care o prinde si o dizolva cu tentaculele lor. Reproducerea este asexuata, coloniile sunt ori de sex feminin ori masculin. Pot fi intalnite la adancimi de 1-50 metri in toate mediile de recif din zonele tropicale ale planetei, substraturi nisipoase, lagune, etc.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 781 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... sunt specii de ...

Stiati ca ...  sunt specii de corali in forma de creier ca de exemplu genul Lobophyllia care au polipii mari cu diametrul in jur de 3 centimetri? Interesant este modul de dispunere a acestor polipi, par ca urmeaza un traseu serpuitor ca un labirint, astfel reusesc sa creeze aspectul inedit al acestui coral in forma de creier. Multe specii de astfel de corali sunt raspandite in Oceanul Pacific si Indian si marile adiacente lor, in mediile de recif putin adanci, pe pantele mai inalte, unde formeaza colonii vizibile foarte mari sau numeroase grupuri de colonii de dimensiuni impresionante, iar unele dintre ele cantaresc mai mult de o tona.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 782 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista corali care ...

Stiati ca ...  exista corali care sunt formati dintr-un singur polip, o astfel de specie este Fungia care face parte din categoria coralilor-ciuperca si apare in Oceanul Indian si Pacific, in toate zonele cu recife de corali, dar mai putin in zonele expuse de adancimi mici? Acesti corali nu traiesc in colonii, iar polipul este mai mic de 50 cm pe directie transversala. Cat sunt mici coralii-ciuperca se fixeaza cu o tulpina de fundul marilor tropicale, iar dupa ce se dezvolta suficient tulpina se desprinde si raman fixati de partea de jos a corpului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 783 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cainii de prerie ...

Stiati ca ...  cainii de prerie amintesc de veveritele comune, insa au corpul mai greoi, indesat si traiesc in preriile din America de Nord? Ca aspect se situeaza intre popandaii zvelti si marmotele greoaie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 784 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 193 194 195

196

197 198 199 »
«

»