Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 196

Stiati ca... cainii de prerie ...

Stiati ca ...  cainii de prerie traiesc in campiile deschise, in zonele cu soluri nisipoase si pasuni joase cu un frumos covor de ierburi, din Canada si pana in nordul Mexicului?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 781 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cainii de prerie ...

Stiati ca ...  cainii de prerie traiesc in colonii foarte mari, in vizuini ca niste orase subterane pe o zona ce se intinde pe sute de hectare, chiar pana la 3 km? Fiecare colonie este impartita in mai multe familii din care fac parte 1-2 masculi, 3-5 femele si un numar de 6 pana la cel mult 30 de pui. Sunt foarte sociabili intre ei in cadrul familiei, dar si in cadrul coloniei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 782 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... membrii fiecarei familii ...

Stiati ca ...  membrii fiecarei familii de caini de prerie au un anumit ritual prin care se recunosc intre ei, cand se intalnesc se "saruta" si se imbratiseaza, isi ating nasul, incisivii sau partile laterale ale capului? De asemenea sunt foarte afectuosi unul cu altul, deseori isi curata blana reciproc, isi impart hrana sau costruiesc noi camere impreuna pentru a mari galeria.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 783 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in galerii cainii ...

Stiati ca ...  in galerii cainii de prerie isi pun paznici la intrare care protejeaza si anunta ceilalti membri din colonie in caz de pericol, scot sunete de alarma care ii indeamna pe toti sa se ascunda in vizuini sau sa se pregateasca de lupta?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 784 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 193 194 195

196

197 198 199 »
«

»