´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 198

Stiati ca... perioada de reproducere ...

Stiati ca ...  perioada de reproducere a cainilor de prerie are loc doar din luna februarie pana in martie, o singura data intr-un an, dar deseori poate varia si in functie de altitudine? Masculii sunt poligami, femelele sunt receptive sexual o singura zi pe an.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 789 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... femela cainilor de ...

Stiati ca ...  femela cainilor de prerie are o perioada de gestatie de 34-37 de zile si naste unul pana la 6 pui care la inceput sunt orbi, golasi si neajutorati? Acestia se dezvolta destul de repede si la numai 5-6 saptamani sunt intarcati de femela si ies afara din galerie. Puii sunt alaptati si ingrijiti atat de mama lor cat si de alte femele din clanul respectiv.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 790 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in conditii de ...

Stiati ca ...  in conditii de salbaticie durata de viata la masculi cainilor de prerieeste de 5 ani, iar la femele mai mare, de aproximativ 8 ani?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 791 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista o specie ...

Stiati ca ...  exista o specie mai mica a cainilor de prerie numita cainele de prerie cu coada alba (Cynomys leucurus) care populeaza regiunile muntoase din America de Nord, la altitudini de 1500-3000 metri? Au lungimea corpului de 34 cm si greutatea variabila intre 0,675-1,7 kg.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 792 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 195 196 197

198

199 200 201 »
«

»