Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 199

Stiati ca... in conditii de ...

Stiati ca ...  in conditii de salbaticie durata de viata la masculi cainilor de prerieeste de 5 ani, iar la femele mai mare, de aproximativ 8 ani?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 793 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista o specie ...

Stiati ca ...  exista o specie mai mica a cainilor de prerie numita cainele de prerie cu coada alba (Cynomys leucurus) care populeaza regiunile muntoase din America de Nord, la altitudini de 1500-3000 metri? Au lungimea corpului de 34 cm si greutatea variabila intre 0,675-1,7 kg.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 794 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cele mai mici ...

Stiati ca ...  cele mai mici insecte din lume sunt cele din familia Ptiliidae care cuprind gandaci ce au lungimea de 0,3-0,4 mm si greutatea de 0,4 mg? Cele mai mari exemplare din aceasta familie ajung la maxim 2 mm. Primele fosile ale acestor insecte dateaza de acum 30 milioane de ani, din epoca geologica Oligocen a celei de a treia perioade a Paleogenului. Acesti gandaci au corpul oval ca un mic bob de orez, in nuante de culori maronii sau negre. Au capacitatea de a zbura sau mai bine zis de a pluti in aer deoarece au dimensiuni foarte mici. Larvele traiesc in frunzele si plantele aflate pe sol in stare de descompunere sau in lemnul putred al bustenilor culcati la pamant. Hrana lor consta din spori si ciuperci.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 795 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai puternica ...

Stiati ca ...  cea mai puternica insecta este gandacul scarabeu sau gandacul de balegar din familia Scarabaeidae? Acesta traieste in special in regiunile tropicale. Are corpul de culoare inchisa, negru metalic, poate ajunge la lungimea de 0,9-4 cm si traieste in galerii subterane, in care se hraneste cu bile din balegar pe care le depoziteaza inauntru. Femela isi depune ouale intr-o camera spaciala in galerie si larvele sunt hranite de asemenea cu mici bile din balegar.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 796 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 196 197 198

199

200 201 202 »
«

»