´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 200

Stiati ca... femela cainilor de ...

Stiati ca ...  femela cainilor de prerie are o perioada de gestatie de 34-37 de zile si naste unul pana la 6 pui care la inceput sunt orbi, golasi si neajutorati? Acestia se dezvolta destul de repede si la numai 5-6 saptamani sunt intarcati de femela si ies afara din galerie. Puii sunt alaptati si ingrijiti atat de mama lor cat si de alte femele din clanul respectiv.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 797 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in conditii de ...

Stiati ca ...  in conditii de salbaticie durata de viata la masculi cainilor de prerieeste de 5 ani, iar la femele mai mare, de aproximativ 8 ani?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 798 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista o specie ...

Stiati ca ...  exista o specie mai mica a cainilor de prerie numita cainele de prerie cu coada alba (Cynomys leucurus) care populeaza regiunile muntoase din America de Nord, la altitudini de 1500-3000 metri? Au lungimea corpului de 34 cm si greutatea variabila intre 0,675-1,7 kg.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 799 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cele mai mici ...

Stiati ca ...  cele mai mici insecte din lume sunt cele din familia Ptiliidae care cuprind gandaci ce au lungimea de 0,3-0,4 mm si greutatea de 0,4 mg? Cele mai mari exemplare din aceasta familie ajung la maxim 2 mm. Primele fosile ale acestor insecte dateaza de acum 30 milioane de ani, din epoca geologica Oligocen a celei de a treia perioade a Paleogenului. Acesti gandaci au corpul oval ca un mic bob de orez, in nuante de culori maronii sau negre. Au capacitatea de a zbura sau mai bine zis de a pluti in aer deoarece au dimensiuni foarte mici. Larvele traiesc in frunzele si plantele aflate pe sol in stare de descompunere sau in lemnul putred al bustenilor culcati la pamant. Hrana lor consta din spori si ciuperci.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 800 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 197 198 199

200

201 202 203 »
«

»