Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 200

Stiati ca... insecta cu cel ...

Stiati ca ...  insecta cu cel mai mare numar de picioare care a fost descoperita pana in prezent este un miriapod numit Illacme plenipes care apare in California si are 375 de perechi de picioare, deci in total ajunge la 750? Acestea sunt prevazute cu gheare care ii ofera posibilitatea sa se agate cu usurinta de stancile din habitatul in care traieste sau sa sape in pamant galerii pentru a se ascunde. Are posibilitatea de a indeparta granulele de pamant cu trompa sa rudimentara, iar functia senzoriala este indeplinita de o pereche de antene destul de lungi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 797 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cele mai rapide ...

Stiati ca ...  cele mai rapide insecte de pe Pamant sunt gandacii din familia Dictyoptera? Este vorba despre gandacul de bucatarie Periplaneta Americana care ruleaza cu 5,4 km/h. Are posibilitatea de a parcurge intr-o secunda o distanta ce depaseste de 50 de ori marimea sa. Corpul sau este lung de 3,4-5,3 cm, femela fiind intotdeauna mai mare decat masculul. Se deplaseaza cu usurinta pe suprafetele dure, dar nu poate urca pe ziduri si suprafetele netede.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 798 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista o specie ...

Stiati ca ...  exista o specie omnivora de gandacii care se hraneste cu materie organica aflata in descompunere, prefera lichidele fermentate ca de exemplu un rest de bere si substantele dulci? Totusi mananca aproape orice: fructe, paine, hartie, par, piele, insecte moarte, arahide, panza, peste etc. Acesti gandaci traiesc in aer liber, dar si in casa, sta mereu la intuneric, in mediu cald si umed.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 799 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai bun ...

Stiati ca ...  cel mai bun simt al orientarii il are porumbelul voiajor luand in calcul toate animalele care au fost domesticite? El poate sa se intoarca la punctul de plecare indiferent ca acesta se afla la 100 de metri sau la 2000 de km. Un motiv foarte bun pentru care porumbelul a fost folosit pentru multa vreme ca "postas", insa acum avand in vedere toate mijloacele de comunicare ultra-rapide, si-a cam pierdut din farmec si utilitate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 800 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 197 198 199

200

201 202 203 »
«

»