´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 201

Stiati ca... cea mai puternica ...

Stiati ca ...  cea mai puternica insecta este gandacul scarabeu sau gandacul de balegar din familia Scarabaeidae? Acesta traieste in special in regiunile tropicale. Are corpul de culoare inchisa, negru metalic, poate ajunge la lungimea de 0,9-4 cm si traieste in galerii subterane, in care se hraneste cu bile din balegar pe care le depoziteaza inauntru. Femela isi depune ouale intr-o camera spaciala in galerie si larvele sunt hranite de asemenea cu mici bile din balegar.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 801 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... insecta cu cel ...

Stiati ca ...  insecta cu cel mai mare numar de picioare care a fost descoperita pana in prezent este un miriapod numit Illacme plenipes care apare in California si are 375 de perechi de picioare, deci in total ajunge la 750? Acestea sunt prevazute cu gheare care ii ofera posibilitatea sa se agate cu usurinta de stancile din habitatul in care traieste sau sa sape in pamant galerii pentru a se ascunde. Are posibilitatea de a indeparta granulele de pamant cu trompa sa rudimentara, iar functia senzoriala este indeplinita de o pereche de antene destul de lungi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 802 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cele mai rapide ...

Stiati ca ...  cele mai rapide insecte de pe Pamant sunt gandacii din familia Dictyoptera? Este vorba despre gandacul de bucatarie Periplaneta Americana care ruleaza cu 5,4 km/h. Are posibilitatea de a parcurge intr-o secunda o distanta ce depaseste de 50 de ori marimea sa. Corpul sau este lung de 3,4-5,3 cm, femela fiind intotdeauna mai mare decat masculul. Se deplaseaza cu usurinta pe suprafetele dure, dar nu poate urca pe ziduri si suprafetele netede.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 803 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista o specie ...

Stiati ca ...  exista o specie omnivora de gandacii care se hraneste cu materie organica aflata in descompunere, prefera lichidele fermentate ca de exemplu un rest de bere si substantele dulci? Totusi mananca aproape orice: fructe, paine, hartie, par, piele, insecte moarte, arahide, panza, peste etc. Acesti gandaci traiesc in aer liber, dar si in casa, sta mereu la intuneric, in mediu cald si umed.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 804 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 198 199 200

201

202 203 204 »
«

»