´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 204

Stiati ca... sistemul digestiv al ...

Stiati ca ...  sistemul digestiv al unui iepure este in asa fel construit incat acest micut rozator nici nu poate sa vomite?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 813 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... iepurii in general ...

Stiati ca ...  iepurii in general sunt animale asa numite coprofage? Adica ele isi mananca propriile fecale dupa ce le-au eliminat pentru ca au instinctul de a aduna toate substantele necesare din hrana, nelasand mai nimic in urma. Insa sa nu ne gandim ca ei isi consuma fecalele pana la refuz. Este vorba mai ales despre cele eliminate pentru prima data pentru ca au o digestie dubla.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 814 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o femele de ...

Stiati ca ...  o femele de strut poata sa faca pana la 60 de oua intr-un singur an? In cazul in care cuibul devine neincapatator femela va da afara o parte din oua pentru a putea cloci pe restul. Foarte interesant este faptul ca in ciuda acestui cuib comun femelele strut isi recunosc fiecare propriile oua si nu le va confunda, in plus niciodata nu va arunca alte oua in afara de ale ei, in momentul in care vede ca cuibul este prea plin. Crescuti in salbaticie, strutii fac cu randul la clocitul oualelor, mai exact femela este cea le cloceste ziua, iar masculul este cel care le cloceste noaptea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 815 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... strutul este cunoscut ...

Stiati ca ...  strutul este cunoscut drept pasarea de cele mai mari dimensiuni, avand in vedere ca el poate sa atinga o greutate de peste 120 de kilograme si sa ajunga la o inaltime de mai bine de doi metri si jumatate? Pe de alta parte, strutul, din cauza corpului greoi, este una dintre pasarile cu aripi destul de mari ce nu poate sa zboare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 816 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 201 202 203

204

205 206 207 »
«

»