Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 205

Stiati ca... o femele de ...

Stiati ca ...  o femele de strut poata sa faca pana la 60 de oua intr-un singur an? In cazul in care cuibul devine neincapatator femela va da afara o parte din oua pentru a putea cloci pe restul. Foarte interesant este faptul ca in ciuda acestui cuib comun femelele strut isi recunosc fiecare propriile oua si nu le va confunda, in plus niciodata nu va arunca alte oua in afara de ale ei, in momentul in care vede ca cuibul este prea plin. Crescuti in salbaticie, strutii fac cu randul la clocitul oualelor, mai exact femela este cea le cloceste ziua, iar masculul este cel care le cloceste noaptea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 817 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... strutul este cunoscut ...

Stiati ca ...  strutul este cunoscut drept pasarea de cele mai mari dimensiuni, avand in vedere ca el poate sa atinga o greutate de peste 120 de kilograme si sa ajunga la o inaltime de mai bine de doi metri si jumatate? Pe de alta parte, strutul, din cauza corpului greoi, este una dintre pasarile cu aripi destul de mari ce nu poate sa zboare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 818 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in vremurile de ...

Stiati ca ...  in vremurile de demult strutii erau si animale de calarit, mai ales in Antichitate, avand in vedere dimensiunea lor? Se spune ca Arsinoe sau Cleopatra, unele dintre reginele egiptului din Antichitate foloseau strutii atat pentru a se deplasa cat si pentru a misca acele care mari cu care mergeau la razboi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 819 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... un alt tip ...

Stiati ca ...  un alt tip de animal marsupial, un vombat care are nasul paros, pe de alta parte, traieste in special in tinuturile cu sol semiarid. Acestia sunt pe cale de disparitie, fiind cunoscute cel mult 20 de exemplare in viata?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 820 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 202 203 204

205

206 207 208 »
«

»