´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 206

Stiati ca... cele mai mici ...

Stiati ca ...  cele mai mici specii de animale din lume se gasesc in categoria iepurelui? Este vorba despre iepurele Pigmeu care are o greutate de nici o jumatate de kilogram, este vorba de 375 de grame, iar lungimea sa este de 23 de centimetri insa masurati de la codita pana la varful urechilor intinse in fata. Tot acesti micuti sunt si cei care isi construiesc singuri o casa in pamant adica isi sapa o vizuina.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 821 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... iepurasii pui primesc ...

Stiati ca ...  iepurasii pui primesc pentru foarte scurt timp laptele matern si atunci cand il primesc au o singura data pe zi acces la el?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 822 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... animalele marsupiale traiesc ...

Stiati ca ...  animalele marsupiale traiesc mai mult in grupuri, insa sunt cunoscute si tipuri din aceasta categorie care traiesc individual, iar un exemplu elocvent avem in cadrul cangurilor sobolan? Cangurii de dimensiuni mari traiesc in grupuri de pana la zece reprezentanti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 823 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... de regula masculii ...

Stiati ca ...  de regula masculii marsupiali sunt mai mari decat femelele, iar in cazul cangurilor diferenta este dubla, mai ales atunci cand vorbim despre cangurii rosii sau cenusii? Un alt fapt foarte important de mentionat este ca doar cangurii cei mai mari si cei mai puternici se vor imperechea cu femelele din zona lor de habitat, astfel ca vor fi in cele din urma tatii tuturor puilor rezultati in grupul respectiv. De exemplu daca sunt 30 de femele si 10 masculi, numai doi sau trei dintre ei vor fi tatii puilor restul ramanand burlaci pana la noi ordine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 824 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 203 204 205

206

207 208 209 »
«

»