Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 212

Stiati ca... principalele surse de ...

Stiati ca ...  principalele surse de hrana ale ursului polar sunt animalele de dimensiuni mai mici? Insa ursul polar nu prefera orice, el mananca indeosebi foci, peste, pui de morsa, iar daca gaseste ca si "aperitiv" iarba de dimensiuni mai mari, cu siguranta nu o va refuza. In medie un urs polar consuma cam 2 kilograne de mancare pe zi, avand in vedere ca in mare parte aceasta este carne, sau poate chiar numai carne.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 845 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... un urs polar ...

Stiati ca ...  un urs polar traieste pana la aproximativ 40 de ani? O femela poate sa aiba chiar si jumatate din dimensiunile unui mascul urs polar, ele avand o greutate maxima de 300 de kilograme pe cand un mascul atinge si 650 de kilograme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 846 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ursul polar este ...

Stiati ca ...  ursul polar este o fiinta si foarte inteligenta, este tenace, isi procura cu usurinta hrana, stie sa treaca bine peste eventualele pericole, fiind un vanator excelent si un inotator de elita?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 847 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in prezent se ...

Stiati ca ...  in prezent se estimeaza ca ar exista aproximativ 40.000 de exemplare de ursi polari salbatici, deci inafara de cei tinuti in captivitate, acest numar fiind relativ mic, un motiv in plus de ingrijorare, avand in vedere ca e o specie protejata prin lege? Vanatul de ursi polari este strict interzis, chiar daca oamenii din acele zone ii vaneaza pentru blana, carne si grasime.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 848 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 209 210 211

212

213 214 215 »
«

»