´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 214

Stiati ca... unele specii de ...

Stiati ca ...  unele specii de veverite au si dungi, insa in general ele sunt monocolore, deci au o singura culoare, de la gri, inchis si deschis, pana la negru sau rosu-maroniu?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 853 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cangurii sunt printre ...

Stiati ca ...  cangurii sunt printre animalele marsupiale vanate pentru blana lor cat si pentru carne, chiar daca este protejat prin lege in unele zone ale globului? Un alt exemplar este si ursuletul coala, vanat pentru blana sa moale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 854 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la nastere puii ...

Stiati ca ...  la nastere, puii de veverita, sunt foarte vulnerabili? Ei nu au nici blana si nici ochi, motiv pentru care multa vreme nu se pot descurca singuri, locuind alaturi de mamele lor. Insa in pargul maturitatii isi intemeiaza "propria casa". Totusi, daca afara este foarte frig atunci vom intalni probabil si cate doua veverite in cadrul aceleiasi vizuini, desi cea de-a doua veverita venita va trebui sa isi gaseasca propria casa imediat ce vremea se imbunatateste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 855 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... adeseori veverita este ...

Stiati ca ...  adeseori veverita este asociata cu alunele, ori cu ghindele, se pare ca aceste micute blanoase prefera si carnea, insa in general ele consuma plante? Totusi printre alimentele lor favorite sunt pasarile de dimensiuni mici, insectele, ciupercile, ouale, viermii, nucile, alunele si semintele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 856 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 211 212 213

214

215 216 217 »
«

»