Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 216

Stiati ca... veveritele au foarte ...

Stiati ca ...  veveritele au foarte multi dusmani, avand in vedere marimea lor, iar printre acestia se numara ulii, vulturii, coiotii, ursii si vulpile, care le pradeaza pe aceste nevinovate creaturi marunte? Totusi singurul lor mod de protectie este fuga, adapostindu-se in cele din urma in vizuinile pe care la gasesc intamplator.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 861 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... aceasta specie insa ...

Stiati ca ...  aceasta specie insa este mult mai variata decat ni se arata adesea, avand in vedere ca exista peste 300 de categorii de veverite dintre care amintim: cainele de prerie, veverita zburatoare, veveritele dungate, marmotele, veveritele de pamant, veveritele de copaci etc.?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 862 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... veveritele de pamant ...

Stiati ca ...  veveritele de pamant au un mod foarte interesant de a-si transporta mancarea in scorbura: ele au obrajii foarte incapatori, asemeni unor buzunare, in care depoziteaza toata hrana pana la vizuina in care locuiesc?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 863 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... prin intermediul cozii ...

Stiati ca ...  prin intermediul cozii lor, veveritele nu numai ca isi pastreaza intregul echilibru in miscare, mai ales in timpul salturilor, insa si comunica cu alte animale din specia lor? In plus coada le foloseste si pentru a se incalzi, dar si pentru a sari dintr-un copac in altul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 864 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 213 214 215

216

217 218 219 »
«

»