´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 216

Stiati ca... cangurii sunt printre ...

Stiati ca ...  cangurii sunt printre animalele marsupiale vanate pentru blana lor cat si pentru carne, chiar daca este protejat prin lege in unele zone ale globului? Un alt exemplar este si ursuletul coala, vanat pentru blana sa moale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 861 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la nastere puii ...

Stiati ca ...  la nastere, puii de veverita, sunt foarte vulnerabili? Ei nu au nici blana si nici ochi, motiv pentru care multa vreme nu se pot descurca singuri, locuind alaturi de mamele lor. Insa in pargul maturitatii isi intemeiaza "propria casa". Totusi, daca afara este foarte frig atunci vom intalni probabil si cate doua veverite in cadrul aceleiasi vizuini, desi cea de-a doua veverita venita va trebui sa isi gaseasca propria casa imediat ce vremea se imbunatateste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 862 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... adeseori veverita este ...

Stiati ca ...  adeseori veverita este asociata cu alunele, ori cu ghindele, se pare ca aceste micute blanoase prefera si carnea, insa in general ele consuma plante? Totusi printre alimentele lor favorite sunt pasarile de dimensiuni mici, insectele, ciupercile, ouale, viermii, nucile, alunele si semintele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 863 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... mirosul veveritelor este ...

Stiati ca ...  mirosul veveritelor este foarte fin, avand un obicei de a-si ascunde mancarea si apoi se ghideaza dupa simtul mirosului pentru a o gasi, deoarece ele nu isi amintesc niciodata unde au pus-o din cauza ca au o memorie foarte slaba? In plus, mirosul lor formidabil le ajuta sa simta daca alimentele pe care le consuma, in special nucile sau alunele, au in mijlocul lor insecte sau gandaci.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 864 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 213 214 215

216

217 218 219 »
«

»