Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 221

Stiati ca... pinguinii imperiali si ...

Stiati ca ...  pinguinii imperiali si pinguinii regali au un mod mai putin obisnuit de depune ouale, ei le "clocesc" direct pa gheata sau pe pamant, fara a avea nevoie de un cuib?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 881 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinul imperial este ...

Stiati ca ...  pinguinul imperial este de culoare neagra cu alb, si pete de culoare galbena, in cele doua parti ale capului? Insa pe spate are un gri foarte inchis. Acestia traiesc in Antarctica, iar dupa ce femelele fac ouale, masculii sunt cei care le iau in grija protejandu-le impotriva frigului. Insa acestia fac cu schimbul, deoarece ambii parteneri trebuie sa se hraneasca si din acest motiv merg pe rand la masa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 882 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinii nu traiesc ...

Stiati ca ...  pinguinii nu traiesc niciodata singuri, ci mereu vor fi vazuti in colonii, ceea ce va crea locuri ingrozitor de zgomotoase, mai ales atunci cand este sezonul de imperechere? Chiar daca se creeaza un aparent haos, se pare ca in toata agitatia respectiva, pinguinii sunt in stare sa isi gaseasca puiul si sa ii recunoasca glasul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 883 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare dusman al pingunilor este leopardul de mare, acesta fiind un mare consumator de pinguini, preferatul sau fiind cel Adelie? De regula leopardul de mare se ascunde sub stancile de pe care sar pinguinii, asteptand ca acestia sa intre in apa, in cautarea hranei. S-a observat ca in momentul in care trebuie sa sedeplaseze in apa, deci sa sara ca sa caute hrana, de regula se sacrifica un pinguin, el fiind cel care testeaza terenul, deci sare ca sa vada daca este vreun leopard de mare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 884 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 218 219 220

221

222 223 224 »
«

»