´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 222

Stiati ca... pinguinul Rockhopper are ...

Stiati ca ...  pinguinul Rockhopper are aproape 50 de centimetri in inaltime si greutatea sa este de pana la 10 kilograme? Acestia au inca ceva special si anume faptul ca picioarele lor cat si spatele sunt de culoare oranj, iar ochii (ceea ce de altfel le si da aspectul agresiv) sunt de culoare rosie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 885 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinul Rockhopper este ...

Stiati ca ...  pinguinul Rockhopper este singurul din specia pinguinilor care depunde doua oua, dintre care al doilea are dimensiuni mult mai mari fata de primul, cel din urma fiind si oul ingrijit de parinti, cel mic ramanand neglijat?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 886 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o alta specie ...

Stiati ca ...  o alta specie interesanta de pinguini este pinguinul gentoo, acestia avand inaltime de pana la 70 de centimetri si cel mult 9 kilograme in greutate? Ei inoata foarte repede consumand la masa de regula krili sau pesti de marimi mai mici. Spre deosebire de pinguinii Rockhopper, acesti pinguini au grija de ambele oua pe care femela le depune.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 887 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinii Adelie sunt ...

Stiati ca ...  pinguinii Adelie sunt cei care de regula au un fel de inel alb de jur imprejur la ambii ochi, inaltimea lor atinge 71 de centimetri si greutatea lor ajunge pana la 6 kilograme? Aceste specii traiesc in colonii foarte mari, isi fac cuiburile tot din pietre, in zonele din Antarctica, iar femelele depun tot doua oua si parintii au grija de ambele insa din pacate numai un pui supravietuieste in cele mai multe cazuri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 888 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 219 220 221

222

223 224 225 »
«

»