Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 222

Stiati ca... pinguinul regal este ...

Stiati ca ...  pinguinul regal este pinguinul cu cele mai multe culori? Acesta are un guler oranj, cu mai multe pete galbene, avand dimensiuni aproape la fel de mari ca si pinguinul Imperial. Regalii traiesc tot in insula nordica in Antarctica. Femele pinguin regale fac de cee mai multe ori un singur ou, procedand ca si cei imperiali, deci fac cu randul la masa, avand grija de ou impreuna si apoi de pui.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 885 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dintre cei mai ...

Stiati ca ...  dintre cei mai simpatici pinguini sunt cei cu creasta, numiti Rockhopper, care aparent au un aspect agresiv? Ceea ce ii deosebeste insa de restul pinguinilor este faptul ca ei nu merg ci sar, cat si faptul ca pot deveni chiar agresivi cu alti pinguini si nu numai in cazul in care se simt periclitati.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 886 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinul Rockhopper are ...

Stiati ca ...  pinguinul Rockhopper are aproape 50 de centimetri in inaltime si greutatea sa este de pana la 10 kilograme? Acestia au inca ceva special si anume faptul ca picioarele lor cat si spatele sunt de culoare oranj, iar ochii (ceea ce de altfel le si da aspectul agresiv) sunt de culoare rosie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 887 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinul Rockhopper este ...

Stiati ca ...  pinguinul Rockhopper este singurul din specia pinguinilor care depunde doua oua, dintre care al doilea are dimensiuni mult mai mari fata de primul, cel din urma fiind si oul ingrijit de parinti, cel mic ramanand neglijat?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 888 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 219 220 221

222

223 224 225 »
«

»