Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 223

Stiati ca... o alta specie ...

Stiati ca ...  o alta specie interesanta de pinguini este pinguinul gentoo, acestia avand inaltime de pana la 70 de centimetri si cel mult 9 kilograme in greutate? Ei inoata foarte repede consumand la masa de regula krili sau pesti de marimi mai mici. Spre deosebire de pinguinii Rockhopper, acesti pinguini au grija de ambele oua pe care femela le depune.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 889 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinii Adelie sunt ...

Stiati ca ...  pinguinii Adelie sunt cei care de regula au un fel de inel alb de jur imprejur la ambii ochi, inaltimea lor atinge 71 de centimetri si greutatea lor ajunge pana la 6 kilograme? Aceste specii traiesc in colonii foarte mari, isi fac cuiburile tot din pietre, in zonele din Antarctica, iar femelele depun tot doua oua si parintii au grija de ambele insa din pacate numai un pui supravietuieste in cele mai multe cazuri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 890 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinii Chinstrap au ...

Stiati ca ...  pinguinii Chinstrap au o dunga neagra pe fata, sub cioc, ca si cand ar avea ceva pe sub barbie? Acestia ating greutatea de pana la sase kilograme si inaltimea de pana la 68 de centimetri. Acestia se hranesc tot cu pesti de marimi mici si cu krili. Acestia sunt si cei care isi construiesc cuiburi din pietre, cresc cate doi pui, daca pot, vaneaza in colonii, iar la o luna isi lasa puiul singur, desi se intorc dupa ce gasesc mancare, la el.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 891 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... strutul este pasarea ...

Stiati ca ...  strutul este pasarea cu cele mai mari dimensiuni din cate traiesc actualmente pe pamant, facand parte din clasa pasarilor care alearga si nu zboara?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 892 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 220 221 222

223

224 225 226 »
«

»