´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 224

Stiati ca... pinguinul Rockhopper este ...

Stiati ca ...  pinguinul Rockhopper este singurul din specia pinguinilor care depunde doua oua, dintre care al doilea are dimensiuni mult mai mari fata de primul, cel din urma fiind si oul ingrijit de parinti, cel mic ramanand neglijat?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 893 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o alta specie ...

Stiati ca ...  o alta specie interesanta de pinguini este pinguinul gentoo, acestia avand inaltime de pana la 70 de centimetri si cel mult 9 kilograme in greutate? Ei inoata foarte repede consumand la masa de regula krili sau pesti de marimi mai mici. Spre deosebire de pinguinii Rockhopper, acesti pinguini au grija de ambele oua pe care femela le depune.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 894 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinii Adelie sunt ...

Stiati ca ...  pinguinii Adelie sunt cei care de regula au un fel de inel alb de jur imprejur la ambii ochi, inaltimea lor atinge 71 de centimetri si greutatea lor ajunge pana la 6 kilograme? Aceste specii traiesc in colonii foarte mari, isi fac cuiburile tot din pietre, in zonele din Antarctica, iar femelele depun tot doua oua si parintii au grija de ambele insa din pacate numai un pui supravietuieste in cele mai multe cazuri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 895 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinii Chinstrap au ...

Stiati ca ...  pinguinii Chinstrap au o dunga neagra pe fata, sub cioc, ca si cand ar avea ceva pe sub barbie? Acestia ating greutatea de pana la sase kilograme si inaltimea de pana la 68 de centimetri. Acestia se hranesc tot cu pesti de marimi mici si cu krili. Acestia sunt si cei care isi construiesc cuiburi din pietre, cresc cate doi pui, daca pot, vaneaza in colonii, iar la o luna isi lasa puiul singur, desi se intorc dupa ce gasesc mancare, la el.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 896 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 221 222 223

224

225 226 227 »
«

»