Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 228

Stiati ca... habitatul natural al ...

Stiati ca ...  habitatul natural al ursilor Panda se ascunde in zone precum China, Vietnam si regiunea de nord a Birmaniei? Totusi cel mai des pot fi intalniti in zonele chineze, deoarece in celelalte oamenii le-au invadat prea mult habitatele, aceste mamifere nefiind tocmai prietenoase.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 909 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ursul Panda este ...

Stiati ca ...  ursul Panda este denumit si ursul de bambus, tocmai pentru ca felul lor principal si favorit de mancare este bambusul? Insa din cauza faptului ca bambusul nu este atat de consistent ca si aliment, ursii consuma mai bine de 30 de kilograme de bambus in decursul unei zile intregi. De altfel nici nu face mare lucru ziua decat sa manance aproape incontinu.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 910 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... alimentatia ursilor Panda ...

Stiati ca ...  alimentatia ursilor Panda pare sa fie destul de limitata, motiv pentru care sunt una dintre speciile cele mai periclitate cu disparitia?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 911 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... un mascul panda ...

Stiati ca ...  un mascul panda ajunge sa cantareasca pana la 125 kg sau chiar 150 kg insa o femela este mult mai mica, ea avand 80 kg, maxim 120 kg? Un alt aspect interesant despre aceasta specie este insa faptul ca femelele panda abia la varsta de patru ani se pot imperechea pentru a face pui. Gestatia este posibil doar odata la doi sau trei ani, iar ea are doi pui atunci, de dimensiuni foarte mici. Daca foarte rar ati vazut o femele panda cu un singur pui, acest lucru se datoreaza faptului ca in majoritatea cazurilor doar unul din pui supravietuieste. Atunci cand are un an jumate, se poate spune ca puiul de panda devine independent.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 912 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 225 226 227

228

229 230 231 »
«

»