´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 231

Stiati ca... cangurii de copac ...

Stiati ca ...  cangurii de copac se hranesc cu frunzele pe care le gasesc in mediul in care se invart, ei le smulg de pe ramurile copacilor, insa le mananca si pe cele de la sol, pe care le gasesc, fiindu-le mult mai usor sa se hraneasca in acest fel? Totusi ei prefera sa consume si seminte, graunte sau seva de la copaci, diverse flori, oua, prefera chiar si scoarta unor arbori, desigur mai subtire si mai tanara, cat si pasari de dimensiune mai mica. Dintii acestei specii de cangur sunt special adaptati pentru a consuma diverse plante.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 921 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cangurii de copac ...

Stiati ca ...  cangurii de copac prefera cel mai mult zonele din padurile tropicale, pe care le gasim cel mai mult in partea de nord-est a Queensland-ului, cat si in Noua Guinee sau in zonele imediat apropiate? Totusi cangurii de copac sunt specializati pentru zonele de munte, chiar daca cei mai multi stau in zonele de jos a acestora.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 922 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cangurul de copac ...

Stiati ca ...  cangurul de copac are simturile deosebit de dezvoltate mai ales pentru ca el se hraneste pe timpul noptii, iar in timpul zilei sta in copaci, pentru a nu fi victima altor pradatori mai mari?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 923 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dupa nastere puiul ...

Stiati ca ...  dupa nastere, puiul cangurului de copac poate sa se urce singur in marsupiul mamei, insa acesta va sta acolo cel putin un an? Chiar si dupa ce nu mai sta in marsupiul mamei, ci pe langa ea, puiul de cangur arboricol va continua sa se hraneasca cu lapte de la mama sa. Dupa ce termina alaptarea, mama il mai tine inca un an si jumatate langa ea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 924 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 228 229 230

231

232 233 234 »
«

»