´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 232

Stiati ca... pestii Piranha sunt ...

Stiati ca ...  pestii Piranha sunt diferiti la infatisare, de exemplu specia Piranha numita Pygocentrus Nattareri are culoarea rosie, ori de un albastru sters, fiind turtiti la burta, iar pestii Piranha Cariba Pygocentrus, fiind de altfel si cei mai multi la nivel planetar, au o culoare mai gri cu un corp mai lung. Alte specii au culoarea neagra?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 925 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pestii Piranha au ...

Stiati ca ...  pestii Piranha au forma mai plata deoarece ei s-au adaptat la mediul de viata pe care il au, mai exact la adancimile deosebit de mari? Au fost intalniti pesti Piranha si la peste 12.000 de metri adancime, unde presiunea este foarte mare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 926 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pestii Piranha ating ...

Stiati ca ...  pestii Piranha ating cel mult un metru in lungime, ei sunt considerati a fi foarte periculosi, si pot fi incadrati in supraclasa pestilor teleosteeni, desigur impreuna cu rudele lor mai mari, casalotii si cu rechinii? Un motiv pentru care sunt asemanati cu acestia este desigur felul in care oasele lor sunt dispuse, mai exact au un schelet de natura cartilaginoasa, care are in compozitie un numar exagerat de falage, 12 oase.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 927 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... solzii pestilor Piranha ...

Stiati ca ...  solzii pestilor Piranha sunt pigmentati cu un luciu deosebit, purtand numele de lizozim, de asemenea adaptati pentru adancimile mari in care inoata?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 928 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 229 230 231

232

233 234 235 »
«

»