Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 233

Stiati ca... pestii Piranha ating ...

Stiati ca ...  pestii Piranha ating cel mult un metru in lungime, ei sunt considerati a fi foarte periculosi, si pot fi incadrati in supraclasa pestilor teleosteeni, desigur impreuna cu rudele lor mai mari, casalotii si cu rechinii? Un motiv pentru care sunt asemanati cu acestia este desigur felul in care oasele lor sunt dispuse, mai exact au un schelet de natura cartilaginoasa, care are in compozitie un numar exagerat de falage, 12 oase.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 929 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... solzii pestilor Piranha ...

Stiati ca ...  solzii pestilor Piranha sunt pigmentati cu un luciu deosebit, purtand numele de lizozim, de asemenea adaptati pentru adancimile mari in care inoata?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 930 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... muscatura pestelui Piranha ...

Stiati ca ...  muscatura pestelui Piranha este destul de periculoasa, mai ales datorita faptului ca are cinci straturi de dinti, foarte ascutiti, destul de dezvoltati, contondenti si contin o substanta mortala care poarta denumirea de azot piridoxinic? Acesta este foarte intrebuintat in prezent mai ales in medicina, acolo unde este nevoie de separarea enzimelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 931 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pestii Piranha au ...

Stiati ca ...  pestii Piranha au evoluat intr-un mod fabulos? Si spunem asta deoarece in ciuda marimii, ei sunt sunt carnivori si traiesc astfel consumand pesti chiar de dimensiuni mai mari, precum stiuca, pastravul, meduza, melcul planctonic, scrumbia. Mai pot consuma si bursuci de mare sau chiar vidre, adesea atacand si omul, daca vaneaza in grup. Totusi acesti pesti mai servesc la masa si plante, precum crinul de mare sau coralii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 932 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 230 231 232

233

234 235 236 »
«

»