´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 234

Stiati ca... pestii Piranha au ...

Stiati ca ...  pestii Piranha au forma mai plata deoarece ei s-au adaptat la mediul de viata pe care il au, mai exact la adancimile deosebit de mari? Au fost intalniti pesti Piranha si la peste 12.000 de metri adancime, unde presiunea este foarte mare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 933 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pestii Piranha ating ...

Stiati ca ...  pestii Piranha ating cel mult un metru in lungime, ei sunt considerati a fi foarte periculosi, si pot fi incadrati in supraclasa pestilor teleosteeni, desigur impreuna cu rudele lor mai mari, casalotii si cu rechinii? Un motiv pentru care sunt asemanati cu acestia este desigur felul in care oasele lor sunt dispuse, mai exact au un schelet de natura cartilaginoasa, care are in compozitie un numar exagerat de falage, 12 oase.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 934 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... solzii pestilor Piranha ...

Stiati ca ...  solzii pestilor Piranha sunt pigmentati cu un luciu deosebit, purtand numele de lizozim, de asemenea adaptati pentru adancimile mari in care inoata?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 935 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... muscatura pestelui Piranha ...

Stiati ca ...  muscatura pestelui Piranha este destul de periculoasa, mai ales datorita faptului ca are cinci straturi de dinti, foarte ascutiti, destul de dezvoltati, contondenti si contin o substanta mortala care poarta denumirea de azot piridoxinic? Acesta este foarte intrebuintat in prezent mai ales in medicina, acolo unde este nevoie de separarea enzimelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 936 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 231 232 233

234

235 236 237 »
«

»