´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 235

Stiati ca... pestii Piranha au ...

Stiati ca ...  pestii Piranha au evoluat intr-un mod fabulos? Si spunem asta deoarece in ciuda marimii, ei sunt sunt carnivori si traiesc astfel consumand pesti chiar de dimensiuni mai mari, precum stiuca, pastravul, meduza, melcul planctonic, scrumbia. Mai pot consuma si bursuci de mare sau chiar vidre, adesea atacand si omul, daca vaneaza in grup. Totusi acesti pesti mai servesc la masa si plante, precum crinul de mare sau coralii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 937 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... modul de atac ...

Stiati ca ...  modul de atac a pestilor Piranha este specific rechinilor, cu deosebirea ca acestia ataca si in grupuri foarte mari, pentru a se asigra ca nu le scapa prada si sunt foarte sensibili la sange, merg direct la tinta?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 938 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pestii Piranha sunt ...

Stiati ca ...  pestii Piranha sunt hermafroditi, insa nu toate speciile din aceasta clasa reprezinta dimorfism se*ual? Exista si specii in care se delimiteaza clar femela de mascul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 939 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... inmultirea pestilor Piranha ...

Stiati ca ...  inmultirea pestilor Piranha este una dintre cele mai bune perioade pentru ceilalti pesti, deoarece acestia sunt inofensivi in perioada de clocire a oualor, timp de trei sau patru luni pe an? Perioada aceasta poarta si denumirea de sezonul Piranha.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 940 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 232 233 234

235

236 237 238 »
«

»