Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 237

Stiati ca... blana renilor este ...

Stiati ca ...  blana renilor este de culoare gri spre bej, insa numai pe timp de iarna, iar odata cu inceperea sezonului cald, mai ales spre vara, ea devine cafenie?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 945 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... avand in vedere ...

Stiati ca ...  avand in vedere ca renul este foarte raspandita, se pare ca si habitatul lor este destul de variat, viata lor fiind diferita in functie de teritoriul pe care traiesc? De exemplu in Europa cat si in Asia, renii traiesc in colonii, in cadrul carora femelele isi cresc impreuna puii. In fruntea unei astfel de colonii se afla o femela mai in varsta, care conduce grupul. In zone mentionate se pare ca renii nu au nimic impotriva prezentei umane, ei purtandu-se aproape asemeni unor animale domestice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 946 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... renii au un ...

Stiati ca ...  renii au un mod foarte organizat de a se deplasa, mai ales cand sunt intr-o grupare mare si au pui? Acestia vor sta mereu in mijlocul grupului, la adapost, pentru a fi in siguranta, de vreme ce masculii mai puternici vor sta la margine pentru a putea lupta in cazul unui eventual atac. Ei se apara cu coarnele, sau in cel mai bun caz fug, pentru a putea scapa. Avand in vedere ca pot fugi destul de repede, cei mai multi reni isi pastreaza viata in urma atacurilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 947 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... printre principalii dusmani ...

Stiati ca ...  printre principalii dusmani ai renilor, in afara de oameni, se numara si alte animale carnivore care se pare ca ii vaneaza din ce in ce mai mult. Dintre acestea amintim: vulpile, ursii, lupii?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 948 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 234 235 236

237

238 239 240 »
«

»