´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 237

Stiati ca... renii au un ...

Stiati ca ...  renii au un mod foarte organizat de a se deplasa, mai ales cand sunt intr-o grupare mare si au pui? Acestia vor sta mereu in mijlocul grupului, la adapost, pentru a fi in siguranta, de vreme ce masculii mai puternici vor sta la margine pentru a putea lupta in cazul unui eventual atac. Ei se apara cu coarnele, sau in cel mai bun caz fug, pentru a putea scapa. Avand in vedere ca pot fugi destul de repede, cei mai multi reni isi pastreaza viata in urma atacurilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 945 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... printre principalii dusmani ...

Stiati ca ...  printre principalii dusmani ai renilor, in afara de oameni, se numara si alte animale carnivore care se pare ca ii vaneaza din ce in ce mai mult. Dintre acestea amintim: vulpile, ursii, lupii?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 946 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... renii se hranesc ...

Stiati ca ...  renii se hranesc in general cu licheni, ierburi sau alte plante pe care unele animale ierbivore nici nu le ating? Din acest motiv putem spune ca ei curata practic locurile in care traiesc, desi mai mananca si iarba dar aceasta este mai greu de gasit, de vreme ce lichenii sunt disponibili in fiecare perioada a anului. Iarna ii scot din zapada cu copitele si cu coarnele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 947 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinii imperiali sunt ...

Stiati ca ...  pinguinii imperiali sunt singurii care nu stau in cuib ca sa isi cloceasca ouale, ci le tin deasupra picioarelor lor?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 948 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 234 235 236

237

238 239 240 »
«

»