´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 238

Stiati ca... renii au un ...

Stiati ca ...  renii au un aspect ce trebuie mentionat, demn de atentie, la reni, este faptul ca atat reprezentantii de sex masculin cat si reprezentantele de sex feminin, raman, odata cu inceperea verii, fara coarne? In momentul in care vor incepe sa creasca la loc, coarnele lor sunt moi, avand deasupra piele si par scurt. Odata cu trecerea vremii insa ele se vor creste la loc, la fel de tari si de aceleasi dimensiuni.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 949 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... blana renilor este ...

Stiati ca ...  blana renilor este de culoare gri spre bej, insa numai pe timp de iarna, iar odata cu inceperea sezonului cald, mai ales spre vara, ea devine cafenie?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 950 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... avand in vedere ...

Stiati ca ...  avand in vedere ca renul este foarte raspandita, se pare ca si habitatul lor este destul de variat, viata lor fiind diferita in functie de teritoriul pe care traiesc? De exemplu in Europa cat si in Asia, renii traiesc in colonii, in cadrul carora femelele isi cresc impreuna puii. In fruntea unei astfel de colonii se afla o femela mai in varsta, care conduce grupul. In zone mentionate se pare ca renii nu au nimic impotriva prezentei umane, ei purtandu-se aproape asemeni unor animale domestice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 951 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... renii au un ...

Stiati ca ...  renii au un mod foarte organizat de a se deplasa, mai ales cand sunt intr-o grupare mare si au pui? Acestia vor sta mereu in mijlocul grupului, la adapost, pentru a fi in siguranta, de vreme ce masculii mai puternici vor sta la margine pentru a putea lupta in cazul unui eventual atac. Ei se apara cu coarnele, sau in cel mai bun caz fug, pentru a putea scapa. Avand in vedere ca pot fugi destul de repede, cei mai multi reni isi pastreaza viata in urma atacurilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 952 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 235 236 237

238

239 240 241 »
«

»