´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 239

Stiati ca... cangurul de copac ...

Stiati ca ...  cangurul de copac este desigur si el un animal marsupial, prin urmare are in partea de jos a abdomenului, un buzunar de piele, unde stau puii dupa ce se nasc? In plus blana acestor canguri este foarte moale, avand o textura similara cu a lanii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 953 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... chiar daca pana ...

Stiati ca ...  chiar daca pana aici ne-am referit la cangurul de copac ca fiind o singura specie, trebuie sa stiti ca si aceasta se imparte in mai multe diviziuni, avand in vedere ca mai avem inca 17 subcategorii? Diferenta dintre ele este insa la culoare, cat si la marime (pot fi cenusii, rosiatici sau maronii) avand in vedere ca cel mai mic cangur arboricol are aproximativ 40 de centimetri lungime, iar cel mai mare cangur arboricol are maximum 80 de centimetri. Greutatea maxima pe care o poate avea un cangur de copac este de 15 kilograme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 954 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cangurul de copac ...

Stiati ca ...  cangurul de copac face salturi mari, fiind chiar celebru pentru aceasta deplasare printre saritoarele de copac? De exemplu, un cangur poate sari dintr-un copac in altul aproape zece metri, iar dintr-un copac pe pamant pot sa faca o distanta de pana la douazeci de metri, fara sa se accidenteze sau sa isi produca vreo leziune minora.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 955 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cangurul de copac ...

Stiati ca ...  cangurul de copac este o specie de cangur care s-a adaptat la viata de altitudine, avand in vedere ca se catara in copac? Acesta face parte din clasa macropodelor si ce este curios la el este faptul ca a evoluat diferit fata de restul cangurilor, adaptandu-se la viata de copac.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 956 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 236 237 238

239

240 241 242 »
«

»