´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 241

Stiati ca... chiar daca pana ...

Stiati ca ...  chiar daca pana aici ne-am referit la cangurul de copac ca fiind o singura specie, trebuie sa stiti ca si aceasta se imparte in mai multe diviziuni, avand in vedere ca mai avem inca 17 subcategorii? Diferenta dintre ele este insa la culoare, cat si la marime (pot fi cenusii, rosiatici sau maronii) avand in vedere ca cel mai mic cangur arboricol are aproximativ 40 de centimetri lungime, iar cel mai mare cangur arboricol are maximum 80 de centimetri. Greutatea maxima pe care o poate avea un cangur de copac este de 15 kilograme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 961 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cangurul de copac ...

Stiati ca ...  cangurul de copac face salturi mari, fiind chiar celebru pentru aceasta deplasare printre saritoarele de copac? De exemplu, un cangur poate sari dintr-un copac in altul aproape zece metri, iar dintr-un copac pe pamant pot sa faca o distanta de pana la douazeci de metri, fara sa se accidenteze sau sa isi produca vreo leziune minora.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 962 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cangurul de copac ...

Stiati ca ...  cangurul de copac este o specie de cangur care s-a adaptat la viata de altitudine, avand in vedere ca se catara in copac? Acesta face parte din clasa macropodelor si ce este curios la el este faptul ca a evoluat diferit fata de restul cangurilor, adaptandu-se la viata de copac.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 963 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ce este amuzant ...

Stiati ca ...  ce este amuzant la cangurul de copac este faptul ca se deplaseaza destul de haotic pe pamant fiind specializat pentru deplasatul in copac? Are un mers incovoiat la sol, si neindemanatic, spre deosebire de felul agil si experimentat cu care se deplaseaza in copaci. Acest lucru demonstreaza exact felul lui de evolutie, cat si nivelul de adapatare la viata actuala.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 964 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 238 239 240

241

242 243 244 »
«

»