´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 241

Stiati ca... calutul de mare ...

Stiati ca ...  calutul de mare este protejat prin lege, fiind interzisa capturarea lui in scopuri comerciale?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 961 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... calutii de mare ...

Stiati ca ...  calutii de mare au o aparenta adorabila, insa sunt si foarte buni maestri ai deghizarilor? In plus ei se pot ascunde, sau mai degraba se pot camufla, deoarece au acea culoare specifica, care se aseamana cu cea a pietrelor, care le da avantajul de a se ascunde. Si forma lor le este de foarte mare ajutor in acest sens, avand in cele din urma conotatiile unui adevarat scut de protectie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 962 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... paianjenii se hranesc ...

Stiati ca ...  paianjenii se hranesc cu prada vie, in majoritatea cazurilor pot fi numiti carnivori? Atunci cand sunteti muscati de un paianjen de dimensiuni foarte mari, durerea resimtita este extrem de mare, insa cei mai multi specimeni sunt destul de firavi si nu pot sa raneasca omul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 963 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... sistemul de digestie ...

Stiati ca ...  sistemul de digestie al majoritatii paianjenilor este foarte bine adaptat pentru a digera mancare lichida? Tocmai de ceea paianjenii digera mancarea undeva in natura,de exemplu isi prind prada in matase pana aceasta se sufoca, devine lichid, pentru ca apoi sa ingurgiteze lichidul. Creierul unui paianjen, spun specialistii, pare sa fie foarte complex, functionand in functie de criteriile pe care le foloseste pentru a-si procura mancarea. Daca el isi localizeaza hrana prin senzorii vizuali, atunci acesta va dezvolta partea aceea a creierului mai mult, iar daca isi localizeaza hrana prin atingere, deci prin intermediul stimulilor senzoriali, de asemenea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 964 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 238 239 240

241

242 243 244 »
«

»