´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 242

Stiati ca... paianjenii au de ...

Stiati ca ...  paianjenii au de regula patru ochi, acestia sunt simpli, insa la cei care sunt nevoiti sa vaneze, ochii sunt mai mari, la cei care isi fac panza pentru a prinde prada, sunt mai mici? Clestii paianjenilor mai sunt numiti si chelicerae, iar prima sa pereche are un fel de ascutitura mai larga prin care arunca otrava atunci cand vrea sa ucida. De regula aceasta vine dintr-un cleste, chiar din capat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 965 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... paianjenul are o ...

Stiati ca ...  paianjenul are o parte anterioara si una posterioara, partea anterioara poarta denumirea de prosoma sau de cefalotorace, iar partea posterioara se numeste abdomen sau opiosthoma? Ambele parti sunt despartite prin intermediul unui gat destul de subtire aproape invizibil pentru noi, cu ajutorul acestuia insa paianjenul se poate deplasa si poate sa isi foloseasca matasea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 966 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... calutii de mare ...

Stiati ca ...  calutii de mare mananca mai mult ierburi din mare, iar atunci cand se hranesc ei se agata cu coada din spate, care are forma unei spirale, de ceea ce vor sa consume? Nu au obiceiul de a fugi dupa hrana asa cum au putut fi observati pestii ca o fac.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 967 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... calutii de mare ...

Stiati ca ...  calutii de mare au gura de o dimensiune foarte mica, statura lor este destul de verticala, se misca lent, chiar si atunci cand sunt nevoiti sa mearga dupa harana?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 968 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 239 240 241

242

243 244 245 »
«

»