´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 244

Stiati ca... paianjenul are o ...

Stiati ca ...  paianjenul are o parte anterioara si una posterioara, partea anterioara poarta denumirea de prosoma sau de cefalotorace, iar partea posterioara se numeste abdomen sau opiosthoma? Ambele parti sunt despartite prin intermediul unui gat destul de subtire aproape invizibil pentru noi, cu ajutorul acestuia insa paianjenul se poate deplasa si poate sa isi foloseasca matasea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 973 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... calutii de mare ...

Stiati ca ...  calutii de mare mananca mai mult ierburi din mare, iar atunci cand se hranesc ei se agata cu coada din spate, care are forma unei spirale, de ceea ce vor sa consume? Nu au obiceiul de a fugi dupa hrana asa cum au putut fi observati pestii ca o fac.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 974 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... calutii de mare ...

Stiati ca ...  calutii de mare au gura de o dimensiune foarte mica, statura lor este destul de verticala, se misca lent, chiar si atunci cand sunt nevoiti sa mearga dupa harana?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 975 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... puii calutilor de ...

Stiati ca ...  puii calutilor de mare sunt foarte micuti cand se nasc, ei au maxim un centimetru lungime, insa infatisarea lor este identica cu cea a parintilor? Totusi puii, oricat de mici sunt si de sensibili au uimit toti cercetatorii, deoarece au fost observati ca fiind foarte puternici, deoarece reusesc sa supravietuiasca in cele mai drastice conditii, considerati adevarati supravietuitori.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 976 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 241 242 243

244

245 246 247 »
«

»