Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 245

Stiati ca... calul de mare ...

Stiati ca ...  calul de mare respira asemeni pestilor, deci prin intermediul branhiilor, el fiind din punct de vedere morfologic asemanator pestilor? De fapt ceea ce ii deosebeste este in cele din urma doar forma. Trasaturile de baza sunt aceleasi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 977 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... calul de mare ...

Stiati ca ...  calul de mare, denumit stiintific Hypocampus Hypocampus face parte din categoria pestilor, fiind in cele din urma tot o specie de peste, desi are cu totul alta forma fata de "fratii" sai inotatori?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 978 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... inaltimea unei girafe ...

Stiati ca ...  inaltimea unei girafe ii este de mare ajutor nu numai in cazul in care trebuie sa se hraneasca, ci si atunci cand trebuie sa se apere? Avand in vedere ca ii permite un camp vizual foarte dezvoltat, girafa poate destul de usor sa fuga de pericole deoarece le vede cu mult timp inainte sa ajunga la ea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 979 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... chiar daca au ...

Stiati ca ...  chiar daca au o statura impunatoare, girafele sunt cunoscute ca fiind animale foarte timide, tematoare? Ele fug atunci cand sunt atacate insa in cazul in care au si pui alaturi si sunt atacate atunci vor lovi cu picioarele, si avand in vedere marimea lor si greutatea osoasa, pot lovi chiar mortal sau cel putin pot sa provoace rani destul de grave.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 980 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 242 243 244

245

246 247 248 »
«

»