´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 245

Stiati ca... inaltimea unei girafe ...

Stiati ca ...  inaltimea unei girafe ii este de mare ajutor nu numai in cazul in care trebuie sa se hraneasca, ci si atunci cand trebuie sa se apere? Avand in vedere ca ii permite un camp vizual foarte dezvoltat, girafa poate destul de usor sa fuga de pericole deoarece le vede cu mult timp inainte sa ajunga la ea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 977 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... chiar daca au ...

Stiati ca ...  chiar daca au o statura impunatoare, girafele sunt cunoscute ca fiind animale foarte timide, tematoare? Ele fug atunci cand sunt atacate insa in cazul in care au si pui alaturi si sunt atacate atunci vor lovi cu picioarele, si avand in vedere marimea lor si greutatea osoasa, pot lovi chiar mortal sau cel putin pot sa provoace rani destul de grave.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 978 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... chiar daca greutatea ...

Stiati ca ...  chiar daca greutatea medie a unei girafe ajunge pana la 900 de kilograme, se pare ca masculii pot avea chiar pana la 2000 de kilograme? Aceste animale sunt invatate sa traiasca numai in savana si in zone ale Saharei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 979 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... girafele petrec pana ...

Stiati ca ...  girafele petrec pana la 20 de ore pe zi mancand? Ele pot sa consume pana la 65 de kilograme de mancare de origine vegetala, putandu-se alimenta chiar si in cele mai calduroase zile si momente timp in care animalele care pradeaza sunt ascunse de caldura. Girafa se aseamana foarte mult cu vaca: ambele sunt rumegatoare si ambele au patru stomacuri, iar digestia lor are nevoie de foarte multa vreme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 980 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 242 243 244

245

246 247 248 »
«

»