Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 246

Stiati ca... chiar daca greutatea ...

Stiati ca ...  chiar daca greutatea medie a unei girafe ajunge pana la 900 de kilograme, se pare ca masculii pot avea chiar pana la 2000 de kilograme? Aceste animale sunt invatate sa traiasca numai in savana si in zone ale Saharei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 981 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... girafele petrec pana ...

Stiati ca ...  girafele petrec pana la 20 de ore pe zi mancand? Ele pot sa consume pana la 65 de kilograme de mancare de origine vegetala, putandu-se alimenta chiar si in cele mai calduroase zile si momente timp in care animalele care pradeaza sunt ascunse de caldura. Girafa se aseamana foarte mult cu vaca: ambele sunt rumegatoare si ambele au patru stomacuri, iar digestia lor are nevoie de foarte multa vreme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 982 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... fructul preferat al ...

Stiati ca ...  fructul preferat al girafelor se pare ca este acacia, iar atunci cand se hraneste cu multe alimente zemoase poate sa stea si multa vreme fara apa? S-a putut observa ca girafa este un animal foarte pretentios la mancare si sta foarte mult sa aleaga ce sa manance atunci felurile ii permit.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 983 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o girafa traieste ...

Stiati ca ...  o girafa traieste pana la maximum 25 de ani in salbaticie, insa din puii care se nasc anual numai jumatate ajung la maturitate? Pradatorii carnivori nu pot vana exemplarele mature din cauza marimii lor foarte mari, insa puii sunt destul de vulnerabili, mai ales cand vine vorba despre lei, tigri si alte feline agresive care vaneaza in haita. Puii de grafa sunt cunoscuti ca fiind mult mai sociabili fata de adulti. Acestia stau foarte mult timp impreuna si se joaca. Puii masculi se dezvolta total abia dupa varsta de opt ani iar femelele dupa varsta de cinci ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 984 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 243 244 245

246

247 248 249 »
«

»