´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 246

Stiati ca... fructul preferat al ...

Stiati ca ...  fructul preferat al girafelor se pare ca este acacia, iar atunci cand se hraneste cu multe alimente zemoase poate sa stea si multa vreme fara apa? S-a putut observa ca girafa este un animal foarte pretentios la mancare si sta foarte mult sa aleaga ce sa manance atunci felurile ii permit.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 981 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o girafa traieste ...

Stiati ca ...  o girafa traieste pana la maximum 25 de ani in salbaticie, insa din puii care se nasc anual numai jumatate ajung la maturitate? Pradatorii carnivori nu pot vana exemplarele mature din cauza marimii lor foarte mari, insa puii sunt destul de vulnerabili, mai ales cand vine vorba despre lei, tigri si alte feline agresive care vaneaza in haita. Puii de grafa sunt cunoscuti ca fiind mult mai sociabili fata de adulti. Acestia stau foarte mult timp impreuna si se joaca. Puii masculi se dezvolta total abia dupa varsta de opt ani iar femelele dupa varsta de cinci ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 982 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o girafa are ...

Stiati ca ...  o girafa are perioada de gestatie de 15 luni, iar in urma acesteia se naste doar un pui? Un pui de girafa are la nastere un metru si 80 de centimetri cel putin, femelele nasc din picioare si sacul in care fatul iese la lumina este un sac embrionar care nu se rupe dupa ce acesta ajunge pe pamant. Chiar si dupa o ora de la nastere un pui de girafa este foarte energic, el poate sa fuga, desi in primele doua - trei saptamani stau mai mult pe langa mama.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 983 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... petele girafei nu ...

Stiati ca ...  petele girafei nu sunt uniforme, ele sunt mai mici pe gat cat si pe picioare, au o culoare mai inchisa fata de restul blanii?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 984 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 243 244 245

246

247 248 249 »
«

»