´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 247

Stiati ca... chiar daca au ...

Stiati ca ...  chiar daca au o statura impunatoare, girafele sunt cunoscute ca fiind animale foarte timide, tematoare? Ele fug atunci cand sunt atacate insa in cazul in care au si pui alaturi si sunt atacate atunci vor lovi cu picioarele, si avand in vedere marimea lor si greutatea osoasa, pot lovi chiar mortal sau cel putin pot sa provoace rani destul de grave.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 985 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... chiar daca greutatea ...

Stiati ca ...  chiar daca greutatea medie a unei girafe ajunge pana la 900 de kilograme, se pare ca masculii pot avea chiar pana la 2000 de kilograme? Aceste animale sunt invatate sa traiasca numai in savana si in zone ale Saharei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 986 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... girafele petrec pana ...

Stiati ca ...  girafele petrec pana la 20 de ore pe zi mancand? Ele pot sa consume pana la 65 de kilograme de mancare de origine vegetala, putandu-se alimenta chiar si in cele mai calduroase zile si momente timp in care animalele care pradeaza sunt ascunse de caldura. Girafa se aseamana foarte mult cu vaca: ambele sunt rumegatoare si ambele au patru stomacuri, iar digestia lor are nevoie de foarte multa vreme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 987 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... fructul preferat al ...

Stiati ca ...  fructul preferat al girafelor se pare ca este acacia, iar atunci cand se hraneste cu multe alimente zemoase poate sa stea si multa vreme fara apa? S-a putut observa ca girafa este un animal foarte pretentios la mancare si sta foarte mult sa aleaga ce sa manance atunci felurile ii permit.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 988 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 244 245 246

247

248 249 250 »
«

»