Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 247

Stiati ca... o girafa are ...

Stiati ca ...  o girafa are perioada de gestatie de 15 luni, iar in urma acesteia se naste doar un pui? Un pui de girafa are la nastere un metru si 80 de centimetri cel putin, femelele nasc din picioare si sacul in care fatul iese la lumina este un sac embrionar care nu se rupe dupa ce acesta ajunge pe pamant. Chiar si dupa o ora de la nastere un pui de girafa este foarte energic, el poate sa fuga, desi in primele doua - trei saptamani stau mai mult pe langa mama.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 985 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... petele girafei nu ...

Stiati ca ...  petele girafei nu sunt uniforme, ele sunt mai mici pe gat cat si pe picioare, au o culoare mai inchisa fata de restul blanii?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 986 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in momentul care ...

Stiati ca ...  in momentul in care o girafa se simte batrana, ea va merge sa locuiasca singura si sa isi duca sfarsitul vietii in tihna? Pana atunci insa girafele prefera sa stea in grupuri foarte mari de peste 30 de exemplare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 987 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ce mai este ...

Stiati ca ...  ce mai este diferit la girafe este si faptul ca buzele de sus nu sunt despartite asa cum este buza superioara a unei camile, ele sunt practic mult mai ascutite si mai tuguiate? In plus are un sistem propriu care o ajuta sa opreasca intrarea aerului plin de impuritati si praf, in organism.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 988 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 244 245 246

247

248 249 250 »
«

»