Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 248

Stiati ca... girafele au evoluat ...

Stiati ca ...  girafele au evoluat diferit fata de alte mamifere, mai ales daca stam sa ne gandim la statura lor impunatoare, la felul lor de a fi si de a se hrani sau adapa? Inima unei girafe este obligata sa pompeze astfel de doua ori mai mult sange pentru a putea mentine un echilibru al fluxului sangvin in organism, iar in partea de sus a gatului girafei, aceasta are un fel de pompa, un sistem magnific care impiedica sangele sa coboare rapid in momentul in care animalul isi apleaca capul ca sa bea apa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 989 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... girafele au un ...

Stiati ca ...  girafele au un sistem de comunicare aparte, ele comunica prin intermediul infrasunetelor, iar urechea umana nu poate sa perceapa aceste zgomote, de aceea putem spune adesea ca aceste animale sunt mute? Insa ele emit zgomote cu ajutorul plamanilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 990 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... limba unei girafe ...

Stiati ca ...  limba unei girafe masoara aproape 41 de centimetri si ea are culoarea gri? Cu ajutorul acesteia o girafa poate chiar sa isi curete urechile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 991 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in anul 1988 ...

Stiati ca ...  in anul 1988 s-a estimat un numar foarte mare de girafe care din pacate in anul 2012 s-a injumatatit? In prezent se poate spune ca exista aproximativ 80.000 de exemplare din aceasta specie de animale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 992 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 245 246 247

248

249 250 251 »
«

»