´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 248

Stiati ca... o girafa traieste ...

Stiati ca ...  o girafa traieste pana la maximum 25 de ani in salbaticie, insa din puii care se nasc anual numai jumatate ajung la maturitate? Pradatorii carnivori nu pot vana exemplarele mature din cauza marimii lor foarte mari, insa puii sunt destul de vulnerabili, mai ales cand vine vorba despre lei, tigri si alte feline agresive care vaneaza in haita. Puii de grafa sunt cunoscuti ca fiind mult mai sociabili fata de adulti. Acestia stau foarte mult timp impreuna si se joaca. Puii masculi se dezvolta total abia dupa varsta de opt ani iar femelele dupa varsta de cinci ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 989 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o girafa are ...

Stiati ca ...  o girafa are perioada de gestatie de 15 luni, iar in urma acesteia se naste doar un pui? Un pui de girafa are la nastere un metru si 80 de centimetri cel putin, femelele nasc din picioare si sacul in care fatul iese la lumina este un sac embrionar care nu se rupe dupa ce acesta ajunge pe pamant. Chiar si dupa o ora de la nastere un pui de girafa este foarte energic, el poate sa fuga, desi in primele doua - trei saptamani stau mai mult pe langa mama.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 990 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... petele girafei nu ...

Stiati ca ...  petele girafei nu sunt uniforme, ele sunt mai mici pe gat cat si pe picioare, au o culoare mai inchisa fata de restul blanii?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 991 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in momentul care ...

Stiati ca ...  in momentul in care o girafa se simte batrana, ea va merge sa locuiasca singura si sa isi duca sfarsitul vietii in tihna? Pana atunci insa girafele prefera sa stea in grupuri foarte mari de peste 30 de exemplare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 992 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 245 246 247

248

249 250 251 »
«

»