Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 249

Stiati ca... popularitatea girafelor se ...

Stiati ca ...  popularitatea girafelor se datoreaza gatului lor lung in primul rand, cu ajutorul acestuia ele ajung pana in varful celor mai mari copaci pentru a se hrani cu cele mai tinere frunze? Picioarele din fata ale unei girafe sunt mai mari fata de cele din spate, ceea ce ii si da un aspect impunator, totusi structura oaselor sale nu este deloc una distincta, se aseamana cu cea a restului de mamifere. Coarnele girafelor sunt mici si acoperite cu piele moale, ele sunt numite ossicoarne, pentru ca practic sunt formate din oase.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 993 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... girafa este cel ...

Stiati ca ...  girafa este cel mai inalt animal, iar numele sau centreaza chiar aceasta idee, avand in traducere libera semnificatia de "cea mai inalta dintre toate", numele sau provenind din araba? Masculul girafa poate sa atinga o greutate de pana la 900 de kilograme, iar inaltimea sa ajunge pana la 5.5 metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 994 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... chiar daca este ...

Stiati ca ...  chiar daca este inrudita cu alte clase de animale precum Bovidae su Cervidae, girafa are totusi propria ei grupa si anume Giraffidae? In aceasta grupa, sau familie, este inclusa insa numai girafa si o ruda mai apropiata numita okapi, deci familia este destul de restransa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 995 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... paianjenii fac parte ...

Stiati ca ...  paianjenii fac parte din clasa arachnida, din oridinul araneae, fiind stiute pana acum 105 familii in total, din care 10 sunt deja disparute? Cele mai remarcabile specii sunt paianjenul lup, paianjenul tesator orb, cat si paianjenul saritor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 996 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 246 247 248

249

250 251 252 »
«

»