´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 249

Stiati ca... chiar daca este ...

Stiati ca ...  chiar daca este inrudita cu alte clase de animale precum Bovidae su Cervidae, girafa are totusi propria ei grupa si anume Giraffidae? In aceasta grupa, sau familie, este inclusa insa numai girafa si o ruda mai apropiata numita okapi, deci familia este destul de restransa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 993 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... paianjenii fac parte ...

Stiati ca ...  paianjenii fac parte din clasa arachnida, din oridinul araneae, fiind stiute pana acum 105 familii in total, din care 10 sunt deja disparute? Cele mai remarcabile specii sunt paianjenul lup, paianjenul tesator orb, cat si paianjenul saritor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 994 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... masculii paianjen se ...

Stiati ca ...  masculii paianjen se maturizeaza mult mai repede si in functie de rapiditatea cu care isi gasesc o femela se vor reproduce? Adesea puii stau pe langa mama, fiind carati in cele mai multe cazuri pana cand acestia se pot descurca singuri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 995 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista si asa ...

Stiati ca ...  exista si asa numitii paianjeni saritori care de fapt nu fac nimic altceva decat sa sara practic pe prada, sau dupa cum se spune sa creeze o ambuscada? Acestia sunt si foarte priceputi in deghizari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 996 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 246 247 248

249

250 251 252 »
«

»