´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 250

Stiati ca... exista paianjeni care ...

Stiati ca ...  exista paianjeni care vaneaza pur si simplu, fara ajutorul matasii, ei sunt cei care stau la panda, iar cand prada se apropie o prind, insa adesea ei se bazeaza pe simturile proprii precum vazul si pipaitul? Vazul il folosesc in cazul in care sunt nevoiti sa vaneze pe timp de zi, iar pipaitul il folosesc atunci cand sunt nevoiti sa vaneze noaptea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 997 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... paianjenii nu sunt ...

Stiati ca ...  paianjenii nu sunt deloc sociabili unul cu altul? Foarte rar creeaza o panza comuna, iar cei care o fac isi pun toate bazele pe simturile tactile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 998 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... matasea paianjenilor este ...

Stiati ca ...  matasea paianjenilor este folosita si pentru a face cuiburi, pentru a le aduce aproape unul de altul, dar si pentru a-i ajuta pe paianjeni sa isi gaseasca calea, pentru ei totul fiind un fel de labirint in deplasare? Totusi cea mai des intalnita matase este cea cunoscuta sub denumirea de panza de paianjen, cea cu care de regula paianjenii isi prind prada si o devoreaza iar dupa acest moment creeaza matasea cu care o infasoara.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 999 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... firul de matase ...

Stiati ca ...  firul de matase al paianjenilor este mai dur decat otelul, acesta este considerat a fi mult mai puternic, mai rezistent, este si elastic?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1000 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 247 248 249

250

251 252 253 »
«

»