´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 250

Stiati ca... in anul 1988 ...

Stiati ca ...  in anul 1988 s-a estimat un numar foarte mare de girafe care din pacate in anul 2012 s-a injumatatit? In prezent se poate spune ca exista aproximativ 80.000 de exemplare din aceasta specie de animale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 997 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... popularitatea girafelor se ...

Stiati ca ...  popularitatea girafelor se datoreaza gatului lor lung in primul rand, cu ajutorul acestuia ele ajung pana in varful celor mai mari copaci pentru a se hrani cu cele mai tinere frunze? Picioarele din fata ale unei girafe sunt mai mari fata de cele din spate, ceea ce ii si da un aspect impunator, totusi structura oaselor sale nu este deloc una distincta, se aseamana cu cea a restului de mamifere. Coarnele girafelor sunt mici si acoperite cu piele moale, ele sunt numite ossicoarne, pentru ca practic sunt formate din oase.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 998 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... girafa este cel ...

Stiati ca ...  girafa este cel mai inalt animal, iar numele sau centreaza chiar aceasta idee, avand in traducere libera semnificatia de "cea mai inalta dintre toate", numele sau provenind din araba? Masculul girafa poate sa atinga o greutate de pana la 900 de kilograme, iar inaltimea sa ajunge pana la 5.5 metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 999 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... chiar daca este ...

Stiati ca ...  chiar daca este inrudita cu alte clase de animale precum Bovidae su Cervidae, girafa are totusi propria ei grupa si anume Giraffidae? In aceasta grupa, sau familie, este inclusa insa numai girafa si o ruda mai apropiata numita okapi, deci familia este destul de restransa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1000 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 247 248 249

250

251 252 253 »
«

»