Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 251

Stiati ca... matasea paianjenilor este ...

Stiati ca ...  matasea paianjenilor este folosita si pentru a face cuiburi, pentru a le aduce aproape unul de altul, dar si pentru a-i ajuta pe paianjeni sa isi gaseasca calea, pentru ei totul fiind un fel de labirint in deplasare? Totusi cea mai des intalnita matase este cea cunoscuta sub denumirea de panza de paianjen, cea cu care de regula paianjenii isi prind prada si o devoreaza iar dupa acest moment creeaza matasea cu care o infasoara.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1001 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... firul de matase ...

Stiati ca ...  firul de matase al paianjenilor este mai dur decat otelul, acesta este considerat a fi mult mai puternic, mai rezistent, este si elastic?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1002 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... prin intermediul matasei ...

Stiati ca ...  prin intermediul matasei, masculul paianjen transfera sperma pentru femela paianjen, cu care aceasta din urma formeaza ghemotoace mici de matase? O alta intrebuintare a matasii mai ales pentru paianjenii mici mai este si cea de deplasare, deci paianjenii se lasa purtati kilometri intregi cu acea matase.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1003 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai periculos ...

Stiati ca ...  cel mai periculos paianjen pentru om este cel numit "vaduva neagra", care poate chiar sa fie agresiv, cat si speciile inrudite cu acesta, foarte apropiate, chiar daca nu ataca decat pentru a se apara, deci doar atunci cand se simt in pericol?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1004 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 248 249 250

251

252 253 254 »
«

»