´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 251

Stiati ca... paianjenii fac parte ...

Stiati ca ...  paianjenii fac parte din clasa arachnida, din oridinul araneae, fiind stiute pana acum 105 familii in total, din care 10 sunt deja disparute? Cele mai remarcabile specii sunt paianjenul lup, paianjenul tesator orb, cat si paianjenul saritor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1001 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... masculii paianjen se ...

Stiati ca ...  masculii paianjen se maturizeaza mult mai repede si in functie de rapiditatea cu care isi gasesc o femela se vor reproduce? Adesea puii stau pe langa mama, fiind carati in cele mai multe cazuri pana cand acestia se pot descurca singuri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1002 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista si asa ...

Stiati ca ...  exista si asa numitii paianjeni saritori care de fapt nu fac nimic altceva decat sa sara practic pe prada, sau dupa cum se spune sa creeze o ambuscada? Acestia sunt si foarte priceputi in deghizari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1003 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista paianjeni care ...

Stiati ca ...  exista paianjeni care vaneaza pur si simplu, fara ajutorul matasii, ei sunt cei care stau la panda, iar cand prada se apropie o prind, insa adesea ei se bazeaza pe simturile proprii precum vazul si pipaitul? Vazul il folosesc in cazul in care sunt nevoiti sa vaneze pe timp de zi, iar pipaitul il folosesc atunci cand sunt nevoiti sa vaneze noaptea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1004 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 248 249 250

251

252 253 254 »
«

»