´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 251

Stiati ca... prin intermediul matasei ...

Stiati ca ...  prin intermediul matasei, masculul paianjen transfera sperma pentru femela paianjen, cu care aceasta din urma formeaza ghemotoace mici de matase? O alta intrebuintare a matasii mai ales pentru paianjenii mici mai este si cea de deplasare, deci paianjenii se lasa purtati kilometri intregi cu acea matase.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1001 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai periculos ...

Stiati ca ...  cel mai periculos paianjen pentru om este cel numit "vaduva neagra", care poate chiar sa fie agresiv, cat si speciile inrudite cu acesta, foarte apropiate, chiar daca nu ataca decat pentru a se apara, deci doar atunci cand se simt in pericol?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1002 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... melcul este unul ...

Stiati ca ...  melcul este unul dintre cele mai lente vietuitoare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1003 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o vietuitoare foarte ...

Stiati ca ...  o vietuitoare foarte lenta este steaua de mare? Aceasta este frumos colorata si traieste la adancime, in toate marile si oceanele. De obicei, are cinci brate (care, la nevoie, se pot regenera), se hraneste cu moluste, crabi, crustacee si chiar cu pesti mici. Dimensiunile variaza intre 5 centimetri si un metru. Steaua de mare se afla in fruntea clasamentului celor mai lente vietuitoare, pentru ca se deplaseaza cu 7 metri pe ora, altfel spus 0,007 kilometri/ora.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1004 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 248 249 250

251

252 253 254 »
«

»