Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 252

Stiati ca... melcul este unul ...

Stiati ca ...  melcul este unul dintre cele mai lente vietuitoare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1005 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o vietuitoare foarte ...

Stiati ca ...  o vietuitoare foarte lenta este steaua de mare? Aceasta este frumos colorata si traieste la adancime, in toate marile si oceanele. De obicei, are cinci brate (care, la nevoie, se pot regenera), se hraneste cu moluste, crabi, crustacee si chiar cu pesti mici. Dimensiunile variaza intre 5 centimetri si un metru. Steaua de mare se afla in fruntea clasamentului celor mai lente vietuitoare, pentru ca se deplaseaza cu 7 metri pe ora, altfel spus 0,007 kilometri/ora.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1006 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic liliac din lume este Craseonycteris thonglongya? Cea care l-a descoperit, in pesterile calcaroase din Thailanda, este Kitty Thonglongya. Liliacul cantareste aproximativ 1,5 grame si, cu aripile deschise, masoara 10-12 centimetri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1007 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic vertebrat din randul rozatoarelor este soarecele-paianjen (Suncus etruscus), din zona tarmului european al Mediteranei, care prefera locurile insorite si stancoase? Seamana, mai degraba, cu un paianjen (de unde si numele) si nu are mai mult de 4 centimetri (cu coada cu tot). Este foarte vioi, mai ales noaptea, cand vaneaza insecte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1008 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 249 250 251

252

253 254 255 »
«

»