´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 252

Stiati ca... paianjenii nu sunt ...

Stiati ca ...  paianjenii nu sunt deloc sociabili unul cu altul? Foarte rar creeaza o panza comuna, iar cei care o fac isi pun toate bazele pe simturile tactile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1005 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... matasea paianjenilor este ...

Stiati ca ...  matasea paianjenilor este folosita si pentru a face cuiburi, pentru a le aduce aproape unul de altul, dar si pentru a-i ajuta pe paianjeni sa isi gaseasca calea, pentru ei totul fiind un fel de labirint in deplasare? Totusi cea mai des intalnita matase este cea cunoscuta sub denumirea de panza de paianjen, cea cu care de regula paianjenii isi prind prada si o devoreaza iar dupa acest moment creeaza matasea cu care o infasoara.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1006 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... firul de matase ...

Stiati ca ...  firul de matase al paianjenilor este mai dur decat otelul, acesta este considerat a fi mult mai puternic, mai rezistent, este si elastic?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1007 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... prin intermediul matasei ...

Stiati ca ...  prin intermediul matasei, masculul paianjen transfera sperma pentru femela paianjen, cu care aceasta din urma formeaza ghemotoace mici de matase? O alta intrebuintare a matasii mai ales pentru paianjenii mici mai este si cea de deplasare, deci paianjenii se lasa purtati kilometri intregi cu acea matase.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1008 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 249 250 251

252

253 254 255 »
«

»